Detalii Pizza din Conopida, Cascaval si Rosii Uscate (Fara Faina)
Conopida cruda se da pe razatoarea cu gauri mai mari (toata inclusiv cotorul cit puteti din el, partea mai moale) sau se mixeaza in robot 1-2 secunde maxim cit sa devina granule mici si nu crema. Eu nu m-am complicat cu robotul, merge usor pe razatoare. Conopida maruntita o puneti in cos si o fierbeti la aburi 2 minute maxim (trebuie sa se inmoaie foarte putin, sa nu mai fie asa crocanta, dar nu sa se coaca de tot) sau daca va e mai comod in farfurie la microunde mai putin de 1 minut. Cind e coapta in ambele cazuri, fie pe aburi, fie in microunde o rsturnati pe un servet de bucatarie (care nu trebuie sa fi fost spalat cu balsam) sau pe un tifon mai mare, lasati putin sa se mai raceasca caci altfel va opariti, stringeti servetul ca o traistuta si stringeti bine, o sa va minunati cita apa poate sa iasa din conopida. Stoarceti cit puteti de bine. Puteti sa lasati la scurs in strecuratoarea fina apasind cu mina sau o lingura, dar e mai usor prin stoarcere. Eu am aruncat o ceasca de cafea romaneasca plina de apa, foarte multa. Aceasta operatiune este necesara si obligatorie. Conopida oparita si stoarsa o rasturnati intr-un castron, adaugati oul, brinza rasa, rosiile tocate marunt cu cutitul, sare, piper si daca mai vreti si altceva puteti sa dati friu liber imaginatiei. Amestecati cu mina si intindeti tot cu mina (uda sau cu o lingura) compozitia pe tava cu foaie de hirtie de copt. Este ca amestecul de chiftele ca sa va faceti o idee. Dupa ce i-ati dat forma tipica de pizza (dar puteti face inimioare, floricele sau ce altceva va trece prin minte) introduceti tava in cuptor si coaceti la 200 C (in cuptorul deja incalzit) pe raftul din mijloc al cuptorului pina cind se rumeneste, devine aurie si cind atingeti cu mina se simte ca a facut putina crusta, nu mai e lipicioasa. Puteti sa mutati tava la sfarsit sub grillul cuptorului ca sa ii devina si mai crocanta. Eu am pus-o. Lasati sa se raceasca inainte sa o serviti si taia. Cind e calda e lipita de hirtia de copt si daca incercati sa taiati e lipicioasa insa cind se raceste putin se poate taia si mai ales se dezlipeste perfect de pe hirtie. Serviti simpla ca gustare, aperitiv sau cu un topping dupa gustul vostru ca o pizza (sos de rosii gata pregatit, fiert, masline, oua fierte felii, mezeluri etc.. evident nu toate gramada ci la alegere) sau o puteti servi taiata bucati (sferturi, romburi, discuri etc) pe o supa crema (eu am servit cu supa crema de broccoli si turmeric, dar merge si pe supa de cartofi, de praz, de ceapa, de rosii, de mazare ... )Conopida cruda se da pe razatoarea cu gauri mai mari (toata inclusiv cotorul cit puteti din el, partea mai moale) sau se mixeaza in robot 1-2 secunde maxim cit sa devina granule mici si nu crema. Eu nu m-am complicat cu robotul, merge usor pe razatoare. Conopida maruntita o puneti in cos si o fierbeti la aburi 2 minute maxim (trebuie sa se inmoaie foarte putin, sa nu mai fie asa crocanta, dar nu sa se coaca de tot) sau daca va e mai comod in farfurie la microunde mai putin de 1 minut. Cind e coapta in ambele cazuri, fie pe aburi, fie in microunde o rsturnati pe un servet de bucatarie (care nu trebuie sa fi fost spalat cu balsam) sau pe un tifon mai mare, lasati putin sa se mai raceasca caci altfel va opariti, stringeti servetul ca o traistuta si stringeti bine, o sa va minunati cita apa poate sa iasa din conopida. Stoarceti cit puteti de bine. Puteti sa lasati la scurs in strecuratoarea fina apasind cu mina sau o lingura, dar e mai usor prin stoarcere. Eu am aruncat o ceasca de cafea romaneasca plina de apa, foarte multa. Aceasta operatiune este necesara si obligatorie. Conopida oparita si stoarsa o rasturnati intr-un castron, adaugati oul, brinza rasa, rosiile tocate marunt cu cutitul, sare, piper si daca mai vreti si altceva puteti sa dati friu liber imaginatiei. Amestecati cu mina si intindeti tot cu mina (uda sau cu o lingura) compozitia pe tava cu foaie de hirtie de copt. Este ca amestecul de chiftele ca sa va faceti o idee. Dupa ce i-ati dat forma tipica de pizza (dar puteti face inimioare, floricele sau ce altceva va trece prin minte) introduceti tava in cuptor si coaceti la 200 C (in cuptorul deja incalzit) pe raftul din mijloc al cuptorului pina cind se rumeneste, devine aurie si cind atingeti cu mina se simte ca a facut putina crusta, nu mai e lipicioasa. Puteti sa mutati tava la sfarsit sub grillul cuptorului ca sa ii devina si mai crocanta. Eu am pus-o. Lasati sa se raceasca inainte sa o serviti si taia. Cind e calda e lipita de hirtia de copt si daca incercati sa taiati e lipicioasa insa cind se raceste putin se poate taia si mai ales se dezlipeste perfect de pe hirtie. Serviti simpla ca gustare, aperitiv sau cu un topping dupa gustul vostru ca o pizza (sos de rosii gata pregatit, fiert, masline, oua fierte felii, mezeluri etc.. evident nu toate gramada ci la alegere) sau o puteti servi taiata bucati (sferturi, romburi, discuri etc) pe o supa crema (eu am servit cu supa crema de broccoli si turmeric, dar merge si pe supa de cartofi, de praz, de ceapa, de rosii, de mazare ... )