Detalii Peste All` Italiana
Ingrediente:
Pentru peste -1 kg file de peste alb -100 ml ulei -sare -piper,
proaspat macinat -oregano,
rozmarin,
cardamon,
chilli,
curry,
dupa gust -1 lingura de ghimbir proaspat,
ras,
optional -1 lamaie,
feliata -50 ml apa,
optional Pentru sosul alb -1 lingura unt -1 ceapa,
tocata marunt -3 catei de usturoi,
zdrobiti -250 ml vin alb -1 lingura zeama de lamaie -300 ml smantana groasa -3- 4 capere uscate sau conservate,
optional -frunze de marar / patrunjel,
tocat marunt,
dupa gust -cateva felii de limette / lamaie Pentru mamaliga pripita -250 g faina de malai -750 ml apa -½ lingurita sare Pentru mamaliga pregatita la microunde (2- 3 portii) -150 g faina de malai grisata -580-600 ml apa / lapte -1 praf de sare -cca 50- 75 g unt
Pentru peste: Lasati fileurile de peste la dezghetat, apoi stergeti-le cu servetele absorbante. Puneti-le una langa alta intr-un vas termorezistent, stropiti cu ulei, presarati cu sare, piper si restul condimentelor trecute la ingrediente, dupa gust (din toate sau dupa preferinta). Adaugati feliile de lamaie, uleiul ramas, apa (optional) si acoperiti vasul cu capac sau folie de aluminiu. Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 20 min, la 180 grade sau pana cand pestele este facut si sosul scazut. Pastrati la cald. Pentru sos: Prajiti ceapa in untul incins pana devine sticloasa, adaugati usturoiul zdrobit si caliti in continuare inca 1 min, amestecand continuu. Turnati vinul, zeama de lamaie si lasati sa fiarba 3 - 5 min. Adaugati smantana si lasati sosul sa fiarba la foc foarte mic pana se ingroasa (pentru a nu se taia sau branzii smantana, puneti cateva linguri din sosul fierbite in smantana, amestecati, apoi turnati totul in vasul unde preparati sosul). La final, puneti caperele (optional), mararul / patrunjelul verde, tocat marunt, omogenizati si dati deoparte. Transferati intr-o sosiera si decorati cu felii de limette. Pentru mamaliga: Pregatiti o mamaliga pripita sau o mamaliga rapida, la microunde. Serviti portionand in farfurie peste stropit cu sos, pe pat de mamaliga si presarat cu patrunjel verde, tocat marunt.
Pentru peste: Lasati fileurile de peste la dezghetat, apoi stergeti-le cu servetele absorbante. Puneti-le una langa alta intr-un vas termorezistent, stropiti cu ulei, presarati cu sare, piper si restul condimentelor trecute la ingrediente, dupa gust (din toate sau dupa preferinta). Adaugati feliile de lamaie, uleiul ramas, apa (optional) si acoperiti vasul cu capac sau folie de aluminiu. Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 20 min, la 180 grade sau pana cand pestele este facut si sosul scazut. Pastrati la cald. Pentru sos: Prajiti ceapa in untul incins pana devine sticloasa, adaugati usturoiul zdrobit si caliti in continuare inca 1 min, amestecand continuu. Turnati vinul, zeama de lamaie si lasati sa fiarba 3 - 5 min. Adaugati smantana si lasati sosul sa fiarba la foc foarte mic pana se ingroasa (pentru a nu se taia sau branzii smantana, puneti cateva linguri din sosul fierbite in smantana, amestecati, apoi turnati totul in vasul unde preparati sosul). La final, puneti caperele (optional), mararul / patrunjelul verde, tocat marunt, omogenizati si dati deoparte. Transferati intr-o sosiera si decorati cu felii de limette. Pentru mamaliga: Pregatiti o mamaliga pripita sau o mamaliga rapida, la microunde. Serviti portionand in farfurie peste stropit cu sos, pe pat de mamaliga si presarat cu patrunjel verde, tocat marunt.
Etichete:
ceapa,
verdeata,
usturoi,
lapte,
unt,
faina,
ulei,
smantana,
peste,
malai,
vin,
lamaie