Detalii Honeycomb
Pentru reusita retetei pregatiti din timp si sa aveti la indemana, inafara de ingrediente si ustensilele necesare, astfel: -tapetati cu hartie de copt o tava mica (20 x 20 cm); -un vas mai inalt de inox, deoarece caramelul se umfla tare si are tendinta sa dea pe dinafara; -lingura de lemn / spatula de lemn; -tel sub forma de para. Amestecati in vasul de inox zaharul cu mierea, folosind o lingura / spatula de lemn. Omogenizati bine de tot pentru ca pe tot parcursul procesului de caramelizare nu aveti voie sa amestecati in caramel, ci doar sa scuturati sau sa rotiti craticioara. Puneti vasul pe foc mediu spre mic pana incepe sa faca bule, apoi dati focul mic si lasati zaharul sa se topeasca uniform si sa se caramelizeze pana capata o culoare de chihlimbar (cca 3- 5 min). * nu amestecati ingredientele din vas, doar scuturati sau rotiti craticioara si nu lasati prea mult caramelul pe foc pentru ca se va arde si va capata un gust amar! Retrageti de pe foc si imediat adaugati bicarbonatul de sodiu, omogenizand rapid cu telul. Amestecati doar pana cand incepe sa faca spuma si bicarbonatul este incorporat, apoi repede turnati spuma de caramel pe tava pregatita cu hartie de copt, intr-un singur loc. ** Atentie! 1/ Aveti grija cum amestecati cu telul in vas, sa nu va ardeti, deoarece dupa adaugarea bicarbonatului compozitia din vas va forma o spuma ce se umfla destul de tare. 2/ Lucrati foarte repede: -pentru incorporarea bicarbonatului (3- 4 rotiri ale telului ar trebui sa fie suficiente); -turnati imediat spuma de caramel in tava pentru ca se intareste in cateva secunde si nu veti reusi sa o mai puneti in tava. 3/ Nu incercati sa intindeti / nivelati caramelul din tava, sa-l atingeti sau sa scuturati tava pentru ca ii striviti golurile de aer si veti strica aspectul final de fagure. Pentru topping, presarati imediat cu fulgi de migdale / alune zdrobite grosier / nuca de cocos, optional. Lasati caramelul 15- 20 min sa se raceasca la temperatura camerei, timp in care acesta se va intari. Rupeti caramelul in bucatele mici, cat o inghititura sau spargeti-l cu ciocanul pentru batut snitele. In sectiune veti observa golurile de aer formate ce seamana cu un fagure. Puteti servi imediat, simplu. Optional si dupa preferinta, puteti trece bucatelele de spuma de caramel prin ciocolata topita si racita; lasati sa se usuce pe un gratar, apoi serviti. Sau turnati ciocolata deasupra fagurelui, apoi rupeti in bucatele. Puteti pune betisoare de lemn in jurul partii exterioare a fagurelui, imediat dupa ce ati turnat compozitia in tava, impingandu-le usor in amestec. Lasati sa se raceasca. Taiati fagurele in 10- 12 forme in jurul betelor cu un cutit sau rupeti cu mana. Topiti ciocolata si lasati sa se raceasca, apoi cu ajutorul betelor scufundati bucata de fagure in ciocolata, total sau partial. Cat timp ciocolata este inca moale puteti presara peste ea nuci / alune / migdale prajite si tocate grosier, apoi lasati pe un gratar pana ce ciocolata este intarita. Fagurele se poate colora, adaugandu-se cateva picaturi de colorant alimentar, inainte de a adauga bicarbonatul de sodiu. Zdrobit grosier se poate folosi presarat pe prajituri / prajiturele, ca topping pe inghetata (adaugata / presarata doar inainte de servire). Zdrobit mai marunt si amestecat cu unt constitue o crema delicioasa ce poate fi unsa pe felii de paine calda, proaspat scoasa din cuptor sau usor prajite, ori unsa pe clatite/ pancakes. Poate fi pastrat pana la 2 saptamani daca se tine in cutie de tabla, ermetic inchisa, depozitata in loc uscat si racoros (exclus in frigider, unde spuma de caramel se inmoaie) sau pana la 1 luna, daca bucatile de caramel sunt trase in ciocolata si depozitate dupa uscare, tot in cutii de tabla.
Pentru reusita retetei pregatiti din timp si sa aveti la indemana, inafara de ingrediente si ustensilele necesare, astfel: -tapetati cu hartie de copt o tava mica (20 x 20 cm); -un vas mai inalt de inox, deoarece caramelul se umfla tare si are tendinta sa dea pe dinafara; -lingura de lemn / spatula de lemn; -tel sub forma de para. Amestecati in vasul de inox zaharul cu mierea, folosind o lingura / spatula de lemn. Omogenizati bine de tot pentru ca pe tot parcursul procesului de caramelizare nu aveti voie sa amestecati in caramel, ci doar sa scuturati sau sa rotiti craticioara. Puneti vasul pe foc mediu spre mic pana incepe sa faca bule, apoi dati focul mic si lasati zaharul sa se topeasca uniform si sa se caramelizeze pana capata o culoare de chihlimbar (cca 3- 5 min). * nu amestecati ingredientele din vas, doar scuturati sau rotiti craticioara si nu lasati prea mult caramelul pe foc pentru ca se va arde si va capata un gust amar! Retrageti de pe foc si imediat adaugati bicarbonatul de sodiu, omogenizand rapid cu telul. Amestecati doar pana cand incepe sa faca spuma si bicarbonatul este incorporat, apoi repede turnati spuma de caramel pe tava pregatita cu hartie de copt, intr-un singur loc. ** Atentie! 1/ Aveti grija cum amestecati cu telul in vas, sa nu va ardeti, deoarece dupa adaugarea bicarbonatului compozitia din vas va forma o spuma ce se umfla destul de tare. 2/ Lucrati foarte repede: -pentru incorporarea bicarbonatului (3- 4 rotiri ale telului ar trebui sa fie suficiente); -turnati imediat spuma de caramel in tava pentru ca se intareste in cateva secunde si nu veti reusi sa o mai puneti in tava. 3/ Nu incercati sa intindeti / nivelati caramelul din tava, sa-l atingeti sau sa scuturati tava pentru ca ii striviti golurile de aer si veti strica aspectul final de fagure. Pentru topping, presarati imediat cu fulgi de migdale / alune zdrobite grosier / nuca de cocos, optional. Lasati caramelul 15- 20 min sa se raceasca la temperatura camerei, timp in care acesta se va intari. Rupeti caramelul in bucatele mici, cat o inghititura sau spargeti-l cu ciocanul pentru batut snitele. In sectiune veti observa golurile de aer formate ce seamana cu un fagure. Puteti servi imediat, simplu. Optional si dupa preferinta, puteti trece bucatelele de spuma de caramel prin ciocolata topita si racita; lasati sa se usuce pe un gratar, apoi serviti. Sau turnati ciocolata deasupra fagurelui, apoi rupeti in bucatele. Puteti pune betisoare de lemn in jurul partii exterioare a fagurelui, imediat dupa ce ati turnat compozitia in tava, impingandu-le usor in amestec. Lasati sa se raceasca. Taiati fagurele in 10- 12 forme in jurul betelor cu un cutit sau rupeti cu mana. Topiti ciocolata si lasati sa se raceasca, apoi cu ajutorul betelor scufundati bucata de fagure in ciocolata, total sau partial. Cat timp ciocolata este inca moale puteti presara peste ea nuci / alune / migdale prajite si tocate grosier, apoi lasati pe un gratar pana ce ciocolata este intarita. Fagurele se poate colora, adaugandu-se cateva picaturi de colorant alimentar, inainte de a adauga bicarbonatul de sodiu. Zdrobit grosier se poate folosi presarat pe prajituri / prajiturele, ca topping pe inghetata (adaugata / presarata doar inainte de servire). Zdrobit mai marunt si amestecat cu unt constitue o crema delicioasa ce poate fi unsa pe felii de paine calda, proaspat scoasa din cuptor sau usor prajite, ori unsa pe clatite/ pancakes. Poate fi pastrat pana la 2 saptamani daca se tine in cutie de tabla, ermetic inchisa, depozitata in loc uscat si racoros (exclus in frigider, unde spuma de caramel se inmoaie) sau pana la 1 luna, daca bucatile de caramel sunt trase in ciocolata si depozitate dupa uscare, tot in cutii de tabla. *** Am pregatit Honeycomb cu doua feluri de zahar: pudra si tos. Ambele variante sunt exemplificate cu poze. - fagurele facut cu zahar pudra are alveolele de aer mai mici, dar numeroase; - fagurele facut cu zahar tos are alveolele de aer mult mai mari. Honeycomb (fagure) este un dulce englezesc, dupa o reteta traditionala, foarte simplu si rapid de facut. Numele si-l datoreaza retelei de goluri de aer care se formeaza in interior si care seamana cu un fagure de miere. Gustul are o aroma distincta de caramel si miere, textura este delicat crocanta si se topeste in gura ca vata de zahar Fagurele crocant este delicios si un bun acompaniament la cafeaua de dupa amiazaperfect ca sa fie facut cadou sau ca parte a unui platou cu desert