Detalii Tort cu Crema de Portocale si Glazura de Ciocolata (de Post)
Mod preparare blat: Margarina se freaca spuma cu zaharul. Se adauga amoniacul si bicarbonatul stinse cu o lingura zeama de lamaie, dupa care se adauga uleiul si zaharul vanilat. Treptat se adauga faina, atat cat sa se formeze un aluat potrivit de tare, pentru a forma foi. Aluatul se imparte in 3, dupa care se intind pe rand foile pe dosul unei cratite presarate cu faina. Acestea se coc timp de aproximativ 15 minute la foc mijlociu, in cuptorul preincalzit. Cand sunt gata acestea se lasa la racit. In timp ce se coc foile se face crema. Mod preparare crema: Faina se dizolva in sucul de portocale, dupa care se fierbe la baie marie pana ce se ingroase. Cand este gata se lasa la racit. Margarina se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat, dupa care se incorporeaza treptat crema de suc de portocale. Se omogenizeaza dupa care se lasa la rece pana ce foile sunt gata. Se asambleaza tortul: foaie, crema, foaie, crema si ultima data foaie. La inceput foile vor fi mai tari, dar pana a doua zi acestea se vor inmoia, chiar se vor umfla putin!!! Mod preparare glazura: Zaharul se amesteca cu apa si cacaua, dupa care se pun la fiert la foc mic. Cand aceste ingrediente incep sa se omogenizeze se adauga uleiul. Se mai lasa putin pe foc, dupa care se pune glazura calda peste peste tort. Uleiul trebuie sa se incorporeze bine in compozitie!!! Puteti finisa glazura pe marginile tortului sau o puteti lasa pur si simplu sa curga. Acesta se poate orna cu fructe dupa preferinta fiecaruia. Eu am ornat cu boabe de struguri din compot.
Mod preparare blat: Margarina se freaca spuma cu zaharul. Se adauga amoniacul si bicarbonatul stinse cu o lingura zeama de lamaie, dupa care se adauga uleiul si zaharul vanilat. Treptat se adauga faina, atat cat sa se formeze un aluat potrivit de tare, pentru a forma foi. Aluatul se imparte in 3, dupa care se intind pe rand foile pe dosul unei cratite presarate cu faina. Acestea se coc timp de aproximativ 15 minute la foc mijlociu, in cuptorul preincalzit. Cand sunt gata acestea se lasa la racit. In timp ce se coc foile se face crema. Mod preparare crema: Faina se dizolva in sucul de portocale, dupa care se fierbe la baie marie pana ce se ingroase. Cand este gata se lasa la racit. Margarina se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat, dupa care se incorporeaza treptat crema de suc de portocale. Se omogenizeaza dupa care se lasa la rece pana ce foile sunt gata. Se asambleaza tortul: foaie, crema, foaie, crema si ultima data foaie. La inceput foile vor fi mai tari, dar pana a doua zi acestea se vor inmoia, chiar se vor umfla putin!!! Mod preparare glazura: Zaharul se amesteca cu apa si cacaua, dupa care se pun la fiert la foc mic. Cand aceste ingrediente incep sa se omogenizeze se adauga uleiul. Se mai lasa putin pe foc, dupa care se pune glazura calda peste peste tort. Uleiul trebuie sa se incorporeze bine in compozitie!!! Puteti finisa glazura pe marginile tortului sau o puteti lasa pur si simplu sa curga. Acesta se poate orna cu fructe dupa preferinta fiecaruia. Eu am ornat cu boabe de struguri din compot. Tortul se da la rece de seara pana a doua zi, de preferabil este ca tortul sa fie facut cu aproximativ o zi inainte. Acesta se potioneaza felii potrivite. Pofta buna!!!