Blat: Frecati spuma galbenusurile impreuna cu zaharul tos pana devin o crema spumoasa si zaharul este dizolvat complet. Adaugati uleiul putin cate putin, apoi cafeaua expresso, urmata de lichiorul de ciocolata, amestecand bine de fiecare data. In crema nou obtinuta inglobati albusul batut spuma, cu un praf de sare. Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt si nuca macinata. Turnati in forma de tort cu pereti detasabili (diametrul 26 cm), tapetata pe fund cu hartie de copt. Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 40 min, la 175 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea. Scoateti din tava si insiropati fierbinte cu amestecul de cafea expresso si licior de ciocolata. Lasati la racit. Glazura: Pentru glazura, puneti toate ingredientele la bain- marie si lasati amestecand pana ce se omogenizeaza bine si se ingroasa putin, amestecand des (sau, pe foc mic dizolvati zaharul in lapte si adaugati ciocolata, urmata de unt; amestecati, tot pe foc mic, pana la omogenizare, cu mare atentie, sa nu fiarba). Turnati glazura racorita (la temperatura camerei) peste blat, pastrand cateva linguri din ea. Dati la rece pentru 1 ora, apoi turnati restul glazurii in desenul dorit. Serviti rece.

Blat: Frecati spuma galbenusurile impreuna cu zaharul tos pana devin o crema spumoasa si zaharul este dizolvat complet. Adaugati uleiul putin cate putin, apoi cafeaua expresso, urmata de lichiorul de ciocolata, amestecand bine de fiecare data. In crema nou obtinuta inglobati albusul batut spuma, cu un praf de sare. Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt si nuca macinata. Turnati in forma de tort cu pereti detasabili (diametrul 26 cm), tapetata pe fund cu hartie de copt. Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 40 min, la 175 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea. Scoateti din tava si insiropati fierbinte cu amestecul de cafea expresso si licior de ciocolata. Lasati la racit. Glazura: Pentru glazura, puneti toate ingredientele la bain- marie si lasati amestecand pana ce se omogenizeaza bine si se ingroasa putin, amestecand des (sau, pe foc mic dizolvati zaharul in lapte si adaugati ciocolata, urmata de unt; amestecati, tot pe foc mic, pana la omogenizare, cu mare atentie, sa nu fiarba). Turnati glazura racorita (la temperatura camerei) peste blat, pastrand cateva linguri din ea. Dati la rece pentru 1 ora, apoi turnati restul glazurii in desenul dorit. Serviti rece. Glazura * Pentru un strat consistent de ciocolata, pregatiti glazura din cantitatile indicate in reteta de doua ori: turnati o prima glazura peste tort, lasati la rece, apoi pregatiti din nou glazura din aceleasi ingrediente; opriti cateva linguri si turnati-o racorita peste primul strat de glazura; dati din nou la rece. Reancalziti putin glazura oprita si ornati in desenul dorit. Un tort usor de executat, dar absolut divin! Un blat pe care il recomandiar pentru un tort super - ciocolatos, pregatiti glazura din cantitati dublate!