Lichefiati drojdia cu 1 lingura zahar, dizolvati in 2 - 3 linguri lapte caldut si lasati sa creasca 10 min in loc cald. Intre timp, mixati dovleacul ras impreuna cu ouale, restul de lapte caldut, untul topit si racorit si esenta de vanilie. Transferati intr-un vas incapator, adaugati drojdia activata, faina cernuta si sarea. Framantati bine pana obtineti un aluat omogen si elastic. Dati forma de bila si lasati la crescut, in vasul acoperit cu un servet, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Scoateti aluatul pe planul de lucru usor infainat, framantati cateva minute, rulati sub forma de sul, apoi impartiti in bucati egale de marimea dorita pe care rotunjiti-le sub forma de bile. Luati pe rand cate o bila de aluat si aplatizati-o putin cu palma. Crestati circumferinta in 8-9 locuri cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie sau un cutit ascutit, lasand mijlocul intreg. Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, distantati putin marginile taiate (in asa fel incat sa ia forma unui dovleac turcesc) si faceti o adancitura la mijloc, apasand cu degetul. Procedati identic cu restul bucatilor de aluat. Lasati la crescut in tava, inca 30 min, apoi ungeti cu galbenus usor batut. Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 25- 35 min, la 180 grade sau pana ce chiflele sunt coapte, trec testul cu scobitoarea si sunt frumos rumenite. Scoateti tava, lasati chiflele 5 min sa se racoreasca, infigeti cate un sfert de miez de nuca in adancitura facuta la mijloc, apoi mutati-le pe un gratar. Serviti la micul dejun, cat sunt caldute, alaturi de un ceai sau o cafea, dar sunt la fel de bune si reci. Chiflele sunt la fel de moi si pufoase chiar si dupa cateva zile.

Lichefiati drojdia cu 1 lingura zahar, dizolvati in 2 - 3 linguri lapte caldut si lasati sa creasca 10 min in loc cald. Intre timp, mixati dovleacul ras impreuna cu ouale, restul de lapte caldut, untul topit si racorit si esenta de vanilie. Transferati intr-un vas incapator, adaugati drojdia activata, faina cernuta si sarea. Framantati bine pana obtineti un aluat omogen si elastic. Dati forma de bila si lasati la crescut, in vasul acoperit cu un servet, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Scoateti aluatul pe planul de lucru usor infainat, framantati cateva minute, rulati sub forma de sul, apoi impartiti in bucati egale de marimea dorita pe care rotunjiti-le sub forma de bile. Luati pe rand cate o bila de aluat si aplatizati-o putin cu palma. Crestati circumferinta in 8-9 locuri cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie sau un cutit ascutit, lasand mijlocul intreg. Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, distantati putin marginile taiate (in asa fel incat sa ia forma unui dovleac turcesc) si faceti o adancitura la mijloc, apasand cu degetul. Procedati identic cu restul bucatilor de aluat. Lasati la crescut in tava, inca 30 min, apoi ungeti cu galbenus usor batut. Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 25- 35 min, la 180 grade sau pana ce chiflele sunt coapte, trec testul cu scobitoarea si sunt frumos rumenite. Scoateti tava, lasati chiflele 5 min sa se racoreasca, infigeti cate un sfert de miez de nuca in adancitura facuta la mijloc, apoi mutati-le pe un gratar. Serviti la micul dejun, cat sunt caldute, alaturi de un ceai sau o cafea, dar sunt la fel de bune si reci. Chiflele sunt la fel de moi si pufoase chiar si dupa cateva zile. Aluatul poate fi facut si la masina de paine.