Puneti visinele la scurs. Blat Bateti albusurile impreuna cu putina sare pana obtineti o spuma tare. Adaugati apoi zaharul, lingura de apa rece, alternand cu galbenusurile si mixand bine de fiecare data. La sfarsit, incorporati cu o lingura de lemn, prin rasturnare, faina cernuta impreuna cu cacao si nuca macinata. Turnati aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (30x20 cm). Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 30- 40 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea. Scoateti pe un gratar, indepartati hartia de copt si lasati la racit. Crema de ciocolata: Puneti intr-un vas untul, laptele si zaharul si lasati la foc mic, amestecand continuu, pana se topesc. Dati deoparte si inglobati intai cacao cernuta, apoi ciocolata rasa si amestecati energic pana ce ciocolata este topita. Lasati sa se racesca pana la temperatura camerei. Intre timp, puneti la inmuiat gelatina in 100 ml apa / compot rece de pe visine si bateti frisca, din care puneti 2- 3 linguri deoparte. Inglobati restul de frisca in compozitia cu ciocolata. Incalziti putin gelatina pana devine lichida, avand grija sa nu fiarba; amestecati-o intai cu 2- 3 linguri din crema, apoi incorporati-o in toata crema. Tapetati cu o folie de plastic mai mare tava in care ati copt blatul, avand grija ca aceasta sa imbrace si marginile. Asezati blatul racit, ungeti cu din crema de ciocolata, repartizati uniform visinele, apoi acoperiti cu restul de crema. Puneti din loc in loc din frisca oprita peste crema nivelata si treceti cu varful unui cutit sau cu o scobitoare prin frisca si crema, creand modelul dorit prin usoara amestecare. Dati la rece pentru cateva ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata. Pastrati-o la rece si taiati doar inainte de servire.

Puneti visinele la scurs. Blat Bateti albusurile impreuna cu putina sare pana obtineti o spuma tare. Adaugati apoi zaharul, lingura de apa rece, alternand cu galbenusurile si mixand bine de fiecare data. La sfarsit, incorporati cu o lingura de lemn, prin rasturnare, faina cernuta impreuna cu cacao si nuca macinata. Turnati aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (30x20 cm). Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 30- 40 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea. Scoateti pe un gratar, indepartati hartia de copt si lasati la racit. Crema de ciocolata: Puneti intr-un vas untul, laptele si zaharul si lasati la foc mic, amestecand continuu, pana se topesc. Dati deoparte si inglobati intai cacao cernuta, apoi ciocolata rasa si amestecati energic pana ce ciocolata este topita. Lasati sa se racesca pana la temperatura camerei. Intre timp, puneti la inmuiat gelatina in 100 ml apa / compot rece de pe visine si bateti frisca, din care puneti 2- 3 linguri deoparte. Inglobati restul de frisca in compozitia cu ciocolata. Incalziti putin gelatina pana devine lichida, avand grija sa nu fiarba; amestecati-o intai cu 2- 3 linguri din crema, apoi incorporati-o in toata crema. Tapetati cu o folie de plastic mai mare tava in care ati copt blatul, avand grija ca aceasta sa imbrace si marginile. Asezati blatul racit, ungeti cu din crema de ciocolata, repartizati uniform visinele, apoi acoperiti cu restul de crema. Puneti din loc in loc din frisca oprita peste crema nivelata si treceti cu varful unui cutit sau cu o scobitoare prin frisca si crema, creand modelul dorit prin usoara amestecare. Dati la rece pentru cateva ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata. Pastrati-o la rece si taiati doar inainte de servire.