Pentru blat, batem albusurile spuma timp de 5 minute. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana acesta se topeste (3-4 minute), punem apoi untul topit. Adaugam 1/2 din faina amestecata cu praful de copt, apoi laptele, pe urma restul de faina si extractul de vanilie. Incorporam incet albusurile batute, cam in 4 ture amestecand usor de jos in sus. Punem totul intr-o tava de silicon sau cu peretii detasabili. Dam la cuptorul preincalzit la 160 grade cam 35- 40 minute. Lasam la racit, apoi il sectionam in 2, astfel incat sa rezulte 2 blaturi. Mousse: Pentru mousse, capsunile trebuie facute pasta cu un bleder. Punem gelatina la inmuiat. Batem frisca cu zaharul, apoi adaugam capsunile, iar la sfarsit gelatina topita la bain marie sau la microunde (daca o puneti la microunde adaugati o lingura de apa si o lasati 3 secunde, daca mai e nevoie o mai puneti 3 secunde, Nu are voie sa fiarba). Amestecam bine. Ansamblare: Punem o folie alimentara in tava in care am copt blatul, apoi primul blat, il ungem cu 1/2 din gem, apoi turnam mousse-ul de capsuni, ungem al 2 blat cu gemul de capsuni si il punem peste. Il dam la frigider minim 4 ore. Pt glazura: Punem pe foc mediu smantana si cand a dat a dat in clocot adaugam ciocolata si amestecam pana se topeste si adaugam mierea. Lasam 5 minute la frigider pana se ingroasa putin. Glazura o intindem apoi pe tot tortul (asezat pe un gratar sau o tava) incepand din mijloc inspre margini. Dupa ce l-am glazurat il punem pe platoul de servire si il decoram pe lateral cu ornamentele de ciocolata, iar deasupra cu ajutorul unui pos, il decoram cu frisca batuta.

Pentru blat, batem albusurile spuma timp de 5 minute. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana acesta se topeste (3-4 minute), punem apoi untul topit. Adaugam 1/2 din faina amestecata cu praful de copt, apoi laptele, pe urma restul de faina si extractul de vanilie. Incorporam incet albusurile batute, cam in 4 ture amestecand usor de jos in sus. Punem totul intr-o tava de silicon sau cu peretii detasabili. Dam la cuptorul preincalzit la 160 grade cam 35- 40 minute. Lasam la racit, apoi il sectionam in 2, astfel incat sa rezulte 2 blaturi. Mousse: Pentru mousse, capsunile trebuie facute pasta cu un bleder. Punem gelatina la inmuiat. Batem frisca cu zaharul, apoi adaugam capsunile, iar la sfarsit gelatina topita la bain marie sau la microunde (daca o puneti la microunde adaugati o lingura de apa si o lasati 3 secunde, daca mai e nevoie o mai puneti 3 secunde, Nu are voie sa fiarba). Amestecam bine. Ansamblare: Punem o folie alimentara in tava in care am copt blatul, apoi primul blat, il ungem cu 1/2 din gem, apoi turnam mousse-ul de capsuni, ungem al 2 blat cu gemul de capsuni si il punem peste. Il dam la frigider minim 4 ore. Pt glazura: Punem pe foc mediu smantana si cand a dat a dat in clocot adaugam ciocolata si amestecam pana se topeste si adaugam mierea. Lasam 5 minute la frigider pana se ingroasa putin. Glazura o intindem apoi pe tot tortul (asezat pe un gratar sau o tava) incepand din mijloc inspre margini. Dupa ce l-am glazurat il punem pe platoul de servire si il decoram pe lateral cu ornamentele de ciocolata, iar deasupra cu ajutorul unui pos, il decoram cu frisca batuta. Un tort potrivit pentru orice ocazie! Are o aroma minunata de capsuni, un blat de vanilie, totul invelit intr-o glazura delicioasa. Nu e greu de facut si puteti sa il preparati cu o zi inainte.