Amestecati faina cernuta impreuna cu praful de copt cu restul ingredientelor pana obtineti un aluat omogen. * Daca doriti fursecuri bicolore, impartiti aluatul in doua si framantati o parte cu cacao cernuta. * Daca doriti fursecuri de ciocolata, adaugati cacao in tot aluatul. ** Daca ii doriti colorati, inglobati cateva picaturi de colorant in aluat alb. Inveliti in folie alimentara si dati la congelator pentru 20 min sau la frigider pentru 1 ora. Scoateti pe planul de lucru si intindeti intr-o foaie cu o grosime de cca 1 cm. Decupati discuri cu un diametru de 4- 5 cm cu o forma circulara sau un pahar. Asezati 4 - 8 discuri in sir indian, usor suprapuse unele peste altele. * Pentru fursecuri bicolore, alternati discurile (unul alb, unul de cacao si tot asa). Rulati incepand de la discul neacoperit, avand grija ca acestea sa ramana usor suprapuse si sa nu se deformeze. *** Inainte de rulare puteti pune intre discuri gem / marmelada sau amestec de albusuri batute spuma cu zahar si nuca macinata; rahat; gem amestecat cu nuci ori doar nuci. Taiati cu grija fiecare rotocol in doua, la mijloc si rotunjiti putin partea cu taietura. Aceasta va fi baza trandafirului. Transferati intr-o tava de briose tapetata cu hartiute speciale, cu baza in jos si aranjati / rasfrangeti putin petalele. Puneti tava la frigider pentru cca 25 min (ca trandafirii sa-si pastreze forma si sa nu se lase aluatul la copt). Optional, puteti presara zahar tos / zahar vanilat si / sau scortisoara pudra. Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 15 min, la 180 grade sau pana ce fursecurile sunt coapte. Scoateti pe un gratar si lasati fursecurile la racit. Savurati trandafirii langa un ceai sau cafea.

Amestecati faina cernuta impreuna cu praful de copt cu restul ingredientelor pana obtineti un aluat omogen. * Daca doriti fursecuri bicolore, impartiti aluatul in doua si framantati o parte cu cacao cernuta. * Daca doriti fursecuri de ciocolata, adaugati cacao in tot aluatul. ** Daca ii doriti colorati, inglobati cateva picaturi de colorant in aluat alb. Inveliti in folie alimentara si dati la congelator pentru 20 min sau la frigider pentru 1 ora. Scoateti pe planul de lucru si intindeti intr-o foaie cu o grosime de cca 1 cm. Decupati discuri cu un diametru de 4- 5 cm cu o forma circulara sau un pahar. Asezati 4 - 8 discuri in sir indian, usor suprapuse unele peste altele. * Pentru fursecuri bicolore, alternati discurile (unul alb, unul de cacao si tot asa). Rulati incepand de la discul neacoperit, avand grija ca acestea sa ramana usor suprapuse si sa nu se deformeze. *** Inainte de rulare puteti pune intre discuri gem / marmelada sau amestec de albusuri batute spuma cu zahar si nuca macinata; rahat; gem amestecat cu nuci ori doar nuci. Taiati cu grija fiecare rotocol in doua, la mijloc si rotunjiti putin partea cu taietura. Aceasta va fi baza trandafirului. Transferati intr-o tava de briose tapetata cu hartiute speciale, cu baza in jos si aranjati / rasfrangeti putin petalele. Puneti tava la frigider pentru cca 25 min (ca trandafirii sa-si pastreze forma si sa nu se lase aluatul la copt). Optional, puteti presara zahar tos / zahar vanilat si / sau scortisoara pudra. Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 15 min, la 180 grade sau pana ce fursecurile sunt coapte. Scoateti pe un gratar si lasati fursecurile la racit. Savurati trandafirii langa un ceai sau cafea.