Delicioase si ca aperitiv, dar perfecte si ca fel principal....reteta din Cartea Secretele Bucatariei, Retete internationale pentru familia ta...

Se scoate pielea somonului si se taie fasiute. Se spala prazul, in cazul de fata arpagicul si se taie felii, apoi se amesteca intr-un vas cu somonul. Se potriveste de sare si piper.

Se tapeteaza tava de cuptor cu pergament( hartie de copt), apoi cu o lingura se pun gramajoare din compozitia de somon. Stropim cu vinul fiecare cuib in parte.

Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute.

Scoatem cuiburile cu o spumiera si apoi le tinem la cald. Strecuram printr-o sita sosul ce a ramas in tava.

Il turnam intr-o craticioara, adaugam untul, smantana si cinci fire de arpagic verde curatate si taiate bucatele. Potrivim de sare.

Pastram doua fire intregi pentru ornat.

Sosul se pune pe foc iute si se lasa sa scada cam 2/3 la foc iute.

Spalam lamaia o curatam de coaja apoi o feliem subtire.

Asezam pe farfurie cate trei felioare de lamaie punem deasupra cate un cuib de somon, apoi ornam cu coaja de lamaie taiata panglicute, arpagic taiat marunt si servim sosul separat.