Reteta preparata de dorada la cuptor foarte gustoasa si savuroasaBuna dimineatza de prinz :)). Dupa cum i-am promis Sylviei, azi preparam dorada la cuptor umpluta cu rosii uscate si garnitura de cartofi noi. Este foarte usor de preparat.

Curatam pestele de solzi si in interior.

Il spalam bine, apoi punem in interiorul pestelui bucati de rosii uscate intregi, citeva capere si citeva feluite de usturoi si putin rozmarinAsezam pestele in tava si il stropim cu ulei de masline, turnam cana de apa si vinul alb, apoi sare si piper dupa gustEu am mai adaugat in tava citeva rosii cherry taiate rondele, 2-3 fire de ceapa verde taiate marunt si un ardei rosu capia taiat tot rondele, pentru a da culoare.

In prealabil am incins cuptorul la 220 grade, apoi am bagat tava cu pestele ....

Ioana m-a ajutat si a spalat cartofii noi. Intre timp, eu am pregatit, ca de obicei, mixul de condimente prin care tavalesc cartofii cind ii prepar la cuptor.

De data aceasta am avut la dispozitie uleiul din borcanelul de rosii uscate, am taiat feliute o capatina de usturoi proaspat, un ardei capia rosu si am amestecat cu cartofii.

Am pus totul intr-o tava, am adaugat sare, piper, o cana cu apa si citeva rosii cherry si am bagat tava in cuptorul incins.

La final mai condimentez cu marar proaspat si boia Kotanyi!PS. Pina vine poza mea, am pus orientativ o fotografie de la Trattoria din Drumul Taberei, locul de unde m-am inspirat pentru aceasta reteta!