Amestecul dintre faina si unt se poate pregati cu mana sau in robotul de bucatarie. Daca folositi robotul de bucatarie, vasul acestuia si lama metalica se pastreaza cateva ore la frigider inainte de realizarea amestecului. Daca realizati amestecul dintre unt si faina cu mana se poate folosi un bol din inox pe care sa il pastrati anterior cateva ore intr-o camara racoroasa. Temperatura incaperii trebuie sa fie aproximativ 20 grade C (sau mai putin). Suprafata de lucru pentru framantarea aluatului trebuie sa fie rece (este preferabil ca aluatul sa fie framantat pe o placa de marmura sau din metal, pastrata la frigider pana in momentul folosirii). Framantarea propriu-zisa a aluatului se face cu mainile racite sub apa rece si apoi bine uscate cu un prosop. - Faina se pune in bol. Se adauga sarea si se amesteca cele doua ingrediente. Daca pregatiti aluatul in robotul de bucatarie se apasa butonul pulse al acestuia pana ingredientele sunt bine amestecate. - Se adauga untul rece, taiat bucatele (pastrat in frigider la temperatura de 4-6 grade C pana in momentul folosirii). Se mixeaza ingredientele timp de aproximativ 20 de secunde (in succesiuni scurte pana cand untul se transforma in fulgi) sau se realizeaza amestecul cu mana folosind un blender de foietaj, pana se formeaza o masa nisipoasa (are aspectul unor firimituri mari si aspre). - Amestecul obtinut se aseaza pe suprafata de lucru sub forma unei gramajoare iar in partea centrala se face o adancitura cu mana. - In adancitura formata se pune apa foarte rece (proaspat scoasa din frigider). - Se aduce cu mana amestecul de pe margini spre interior si se framanta aluatul cu mainile reci, cat mai repede posibil pana devine o masa uniforma (aluatul trebuie sa ramana rece si se va framanta scurt timp). Aluatul obtinut este tare insa destul de elastic. - Folosind mainile si eventual o razuitoare de blat se da aluatului forma unui disc. - Se inveleste aluatul framantat in 2-3 straturi de folie alimentara si se pastreaza la rece timp de cel putin 40 de minute (eu am lasat aluatul la frigider mai mult de o ora). In perioada de timp in care aluatul se odihneste, se pregatesc legumele. - Se scoate aluatul din frigider si se indeparteaza folia alimentara. Se pune aluatul pe suprafata de lucru usor infainata in prealabil. - Se intinde aluatul pe suprafata de lucru cu sucitorul putin infainat astfel incat grosimea acestuia sa fie de aproximativ 5 mm iar diametrul discului de aluat obtinut sa fie mai mare decat diametrul tavii pentru tarta folosite. Aluatul se intinde de la centru spre margini si in toate directiile (ridicati si intoarceti aluatul in timp ce il intindeti pentru a preveni lipirea sa pe suprafata de lucru). Daca este necesar se presara suplimentar faina pe suprafata de lucru si / sau pe sucitor. - Se intinde aluatul cu grija in jurul sucitorului. Acesta se va pozitiona deasupra tavii folosite (eu am folosit o tava de tarta cu pereti detasabili si diametrul de 30 cm). - Se desface cu grija aluatul de pe sucitor, centrandu-l pe tava. - Se ridica marginea aluatului si se aseaza pe marginile tavii, lasand ca surplusul sa cada peste margini. Se repeta acelasi lucru pe toata circumferinta tavii. - Se taie cu un cutit surplusul de aluat de pe margini. - Se inteapa aluatul din loc in loc folosind o furculita. - Se intinde o bucata mare de hartie de copt peste aluat, apasand cu degetele hartia la marginile ondulate ale aluatului. - Se adauga greutati de placinta sau boabe de fasole, asigurandu-va ca greutatile acopera intreaga suprafata a aluatului. - Se coace aluatul timp de 10 - 15 minute in cuptorul preincalzit la 190 grade C. Verificati daca aluatul este uscat ridicand o parte a hartiei de copt. Daca nu este uscata suficient crusta aluatului, se va introduce tava din nou in cuptor verificand la fiecare 2 minute. - Se lasa aluatul sa se raceasca. - Se mixeaza intr-un vas mozzarela si smantana pana amestecul dobandeste o consistenta cremoasa. - Se spala vinetele si zucchini indepartand capetele unde este codita. Se curata morcovii si se spala. - Se feliaza legumele pe lungime, cat mai subtire posibil (este preferabil sa folositi un feliator electric). Feliile taiate trebuie sa fie aproximativ de aceeasi inaltime si aceeasi grosime. Legumele astfel pregatite se acopera. - Se adauga amestecul de mozzarela si smanatana peste aluat. Se niveleaza suprafata amestecului cu o furculita. - Se aseaza legumele feliate in cercuri concentrice incepand din centru spre periferie in functie de preferintele dumneavoastra de culoare. Central se aseaza bucatica de gogosar rosu. - Se coace tarta timp de 40 de minute la 190 grade C sau pana este preparata termic corespunzator.

Amestecul dintre faina si unt se poate pregati cu mana sau in robotul de bucatarie. Daca folositi robotul de bucatarie, vasul acestuia si lama metalica se pastreaza cateva ore la frigider inainte de realizarea amestecului. Daca realizati amestecul dintre unt si faina cu mana se poate folosi un bol din inox pe care sa il pastrati anterior cateva ore intr-o camara racoroasa. Temperatura incaperii trebuie sa fie aproximativ 20 grade C (sau mai putin). Suprafata de lucru pentru framantarea aluatului trebuie sa fie rece (este preferabil ca aluatul sa fie framantat pe o placa de marmura sau din metal, pastrata la frigider pana in momentul folosirii). Framantarea propriu-zisa a aluatului se face cu mainile racite sub apa rece si apoi bine uscate cu un prosop. - Faina se pune in bol. Se adauga sarea si se amesteca cele doua ingrediente. Daca pregatiti aluatul in robotul de bucatarie se apasa butonul pulse al acestuia pana ingredientele sunt bine amestecate. - Se adauga untul rece, taiat bucatele (pastrat in frigider la temperatura de 4-6 grade C pana in momentul folosirii). Se mixeaza ingredientele timp de aproximativ 20 de secunde (in succesiuni scurte pana cand untul se transforma in fulgi) sau se realizeaza amestecul cu mana folosind un blender de foietaj, pana se formeaza o masa nisipoasa (are aspectul unor firimituri mari si aspre). - Amestecul obtinut se aseaza pe suprafata de lucru sub forma unei gramajoare iar in partea centrala se face o adancitura cu mana. - In adancitura formata se pune apa foarte rece (proaspat scoasa din frigider). - Se aduce cu mana amestecul de pe margini spre interior si se framanta aluatul cu mainile reci, cat mai repede posibil pana devine o masa uniforma (aluatul trebuie sa ramana rece si se va framanta scurt timp). Aluatul obtinut este tare insa destul de elastic. - Folosind mainile si eventual o razuitoare de blat se da aluatului forma unui disc. - Se inveleste aluatul framantat in 2-3 straturi de folie alimentara si se pastreaza la rece timp de cel putin 40 de minute (eu am lasat aluatul la frigider mai mult de o ora). In perioada de timp in care aluatul se odihneste, se pregatesc legumele. - Se scoate aluatul din frigider si se indeparteaza folia alimentara. Se pune aluatul pe suprafata de lucru usor infainata in prealabil. - Se intinde aluatul pe suprafata de lucru cu sucitorul putin infainat astfel incat grosimea acestuia sa fie de aproximativ 5 mm iar diametrul discului de aluat obtinut sa fie mai mare decat diametrul tavii pentru tarta folosite. Aluatul se intinde de la centru spre margini si in toate directiile (ridicati si intoarceti aluatul in timp ce il intindeti pentru a preveni lipirea sa pe suprafata de lucru). Daca este necesar se presara suplimentar faina pe suprafata de lucru si / sau pe sucitor. - Se intinde aluatul cu grija in jurul sucitorului. Acesta se va pozitiona deasupra tavii folosite (eu am folosit o tava de tarta cu pereti detasabili si diametrul de 30 cm). - Se desface cu grija aluatul de pe sucitor, centrandu-l pe tava. - Se ridica marginea aluatului si se aseaza pe marginile tavii, lasand ca surplusul sa cada peste margini. Se repeta acelasi lucru pe toata circumferinta tavii. - Se taie cu un cutit surplusul de aluat de pe margini. - Se inteapa aluatul din loc in loc folosind o furculita. - Se intinde o bucata mare de hartie de copt peste aluat, apasand cu degetele hartia la marginile ondulate ale aluatului. - Se adauga greutati de placinta sau boabe de fasole, asigurandu-va ca greutatile acopera intreaga suprafata a aluatului. - Se coace aluatul timp de 10 - 15 minute in cuptorul preincalzit la 190 grade C. Verificati daca aluatul este uscat ridicand o parte a hartiei de copt. Daca nu este uscata suficient crusta aluatului, se va introduce tava din nou in cuptor verificand la fiecare 2 minute. - Se lasa aluatul sa se raceasca. - Se mixeaza intr-un vas mozzarela si smantana pana amestecul dobandeste o consistenta cremoasa. - Se spala vinetele si zucchini indepartand capetele unde este codita. Se curata morcovii si se spala. - Se feliaza legumele pe lungime, cat mai subtire posibil (este preferabil sa folositi un feliator electric). Feliile taiate trebuie sa fie aproximativ de aceeasi inaltime si aceeasi grosime. Legumele astfel pregatite se acopera. - Se adauga amestecul de mozzarela si smanatana peste aluat. Se niveleaza suprafata amestecului cu o furculita. - Se aseaza legumele feliate in cercuri concentrice incepand din centru spre periferie in functie de preferintele dumneavoastra de culoare. Central se aseaza bucatica de gogosar rosu. - Se coace tarta timp de 40 de minute la 190 grade C sau pana este preparata termic corespunzator. - Se serveste calda sau rece in functie de preferinte.