Eu nu mai fac demult socata ci sirop de soc care-l am si pe timpul iernii.

Florile de soc impreuna cu lamaia taiata felii,sarea de lamaie,zaharul si apa se pun intr-o oala incapatoare.

Se lasa in camara pe ciment cu capacul pus 48 de ore si se amesteca de 2-3 ori pe zi ca sa se dizolve zaharul.

Dupa o zi,zdrobiti bine lamaile cu manaDupa 2 zile se strecoara printr-un tifon fin,strangandul bine pana iese tot siropul.

Se pune in sticle de care doriti si de plastic(eu l-am pus in pet-uri de 1 l)si se pastreaza in loc racoros...pivnita,camara.

Se pune putin sirop in pahar si de dilueaza cu apa minerala rece.daca doriti ca siropul sa aiba o culoare maronie si nu galbena,din cantitatea de zahar puteti carameliza o parte pe care o dizolvati cu apa si o adaugati peste restul ingredientelornu am poze pas cu pas, cum se spune, deoarece anul trecut am facut 4 portii si mai am.nu lasati la macerat siropul mai mult de 48 de ore ptr ca nu se va tine bine,v-a fermenta in sticle.