Detalii Visine Pentru Prajituri Sau Cum Le Conservam
Bunica, mama mea si soacra mea puneau visine la borcan special pentru a le folosi iarna, la prajituri sau pe post de garnitura/salata langa o friptura buna ... Visinile se pun in vas cu apa rece si se spala bine de tot, se indeparteaza codita si samburii, un proces destul de neplacut si indelungat, dar rezultatul final merita tot efortul. In general din 10 kg de visine necuratate dupa ce am indepartat samburii si coditele ne raman circa 6, 5-7 kg. Peste visinele curatate adaugam zaharul prevazut (daca sant mai acre se poate mari cantitatea de zahar, dar nu mult pentru ca vor fi prea dulci si nu vrem asta) si cu o lingura de lemn amestecam sa patrunda bine zaharul peste tot, se acopera vasul si se pune la frigider peste noapte. a doua zi mai amestecam odata sa vedem daca s-a topit tot zaharul si sa vedem cat lichid s-a format presaram salicilatul deasupra, amestecam sa intre bine peste tot dupa care incepem sa umplem borcanele curatate/sterilizate din timp. Indesam visinele bine in borcan si dupa ce am terminat cu operatia asta incepem sa turnam cate putin din siropul de visine ramas in vas. Borcanele le capsam si fierbem la baia de abur pentru 20 de minute. Avem grija cand punem borcanele in vase sa asezam un prosop pe fundul vasului dar si intre borcane ca in timpul fierberii sa nu se clatine borcanele si sa se loveasca unul de altul, sa pocneasca sau sa se fisureze. Lasam la racit in apa (vasul ramane acoperit) si a doua zi scoatem din apa, stergem si asezam in camara. In vas va mai ramane sirop care s-a format din visinele scurse si zahar, el nu se arunca si se pune la foc si se fierbe cateva minute dupa care se trage la sticle si se consuma vara pe caldura pentru a face sirop de visine cu apa minerala Iarna sant foarte bune la prajituri cu visine sau langa o fripturaBunica, mama mea si soacra mea puneau visine la borcan special pentru a le folosi iarna, la prajituri sau pe post de garnitura/salata langa o friptura buna ... Visinile se pun in vas cu apa rece si se spala bine de tot, se indeparteaza codita si samburii, un proces destul de neplacut si indelungat, dar rezultatul final merita tot efortul. In general din 10 kg de visine necuratate dupa ce am indepartat samburii si coditele ne raman circa 6, 5-7 kg. Peste visinele curatate adaugam zaharul prevazut (daca sant mai acre se poate mari cantitatea de zahar, dar nu mult pentru ca vor fi prea dulci si nu vrem asta) si cu o lingura de lemn amestecam sa patrunda bine zaharul peste tot, se acopera vasul si se pune la frigider peste noapte. a doua zi mai amestecam odata sa vedem daca s-a topit tot zaharul si sa vedem cat lichid s-a format presaram salicilatul deasupra, amestecam sa intre bine peste tot dupa care incepem sa umplem borcanele curatate/sterilizate din timp. Indesam visinele bine in borcan si dupa ce am terminat cu operatia asta incepem sa turnam cate putin din siropul de visine ramas in vas. Borcanele le capsam si fierbem la baia de abur pentru 20 de minute. Avem grija cand punem borcanele in vase sa asezam un prosop pe fundul vasului dar si intre borcane ca in timpul fierberii sa nu se clatine borcanele si sa se loveasca unul de altul, sa pocneasca sau sa se fisureze. Lasam la racit in apa (vasul ramane acoperit) si a doua zi scoatem din apa, stergem si asezam in camara. In vas va mai ramane sirop care s-a format din visinele scurse si zahar, el nu se arunca si se pune la foc si se fierbe cateva minute dupa care se trage la sticle si se consuma vara pe caldura pentru a face sirop de visine cu apa minerala Iarna sant foarte bune la prajituri cu visine sau langa o friptura