Prepararea blaturilor: Se separa galbenusurile intr-un bol, care se amesteca bine cu zaharul tos si cel vanilinat pana se topeste zaharul. Separat intr-un bol amestecam ingredientele solide (faina cernuta, cacaua, grisul, praful de copt,) si le adaugam compozitiei de galbenusuri amestecand astfel toate ingredientele, apoi adaugam mierea si uleiul si continuam sa amestecam pana se omogenizeaza toata compozitia si nu se mai observa uleiul. Intr-un bol separat se pun albusurile cu putina sare si se mixeaza pana se obtine o spuma consistenta si tare. Peste aceasta se adauga compozitia cu cacao pregatita mai sus si se amesteca cu ajutorul unei spatuli de jos in sus cu miscari lente pentru a nu scoate aerul din albusuri dar in acelasi timp pentru a incorpora cele doua compozitii si, astfel, sa ne iasa un blat pufos. Compozitia obtinuta se imparte in doua si se pune fiecare jumatate in cate o tava unsa cu ulei si in care am asezat in prealabil hartie de copt. Se baga in cuptorul preincalzit aproximativ 15-20min, depinde de cuptor sau pana trece testul cu scobitoarea. Blaturile se lasa la racit fara a se indeparta hartia de copt. Pregatim prima glazura: Topim ciocolata pe bain-marie si se adauga untul, apa si uleiul, pana se topesc si omogenizeaza bine toate igredientele. Intre timp pregatim crema mixand frisca lichida cu intaritorul pentru frisca si mierea pana obtinem o compozitie groasa cremoasa, apoi adaugam laptele condesat si mai mixam putin pentru a incorpora totul si se da la frigider pana la asamblarea prajiturii. a doua glazura se pregateste ca si prima. Asamblarea prajiturii: Pe primul blat se intinde crema de frisca, netezind foarte bine, urmand apoi sa se aplice prima glazura. Se tine 10 minute la frigider, pentru a se intari glazura. Dupa stratul de glazura se aplica un al doilea strat de crema de frisca. Peste crema, se asaza al doilea blat, cu hartia de copt in sus, presand usor cu mana. Se indeparteaza hartia de copt si se toarna pe suprafata blatului cea de-a doua glazura, nivelandu-se apoi se baga din nou prajitura la frigider 10 minute. O minunatie de prajiturica! Pofta buna!Prepararea blaturilor: Se separa galbenusurile intr-un bol, care se amesteca bine cu zaharul tos si cel vanilinat pana se topeste zaharul. Separat intr-un bol amestecam ingredientele solide (faina cernuta, cacaua, grisul, praful de copt,) si le adaugam compozitiei de galbenusuri amestecand astfel toate ingredientele, apoi adaugam mierea si uleiul si continuam sa amestecam pana se omogenizeaza toata compozitia si nu se mai observa uleiul. Intr-un bol separat se pun albusurile cu putina sare si se mixeaza pana se obtine o spuma consistenta si tare. Peste aceasta se adauga compozitia cu cacao pregatita mai sus si se amesteca cu ajutorul unei spatuli de jos in sus cu miscari lente pentru a nu scoate aerul din albusuri dar in acelasi timp pentru a incorpora cele doua compozitii si, astfel, sa ne iasa un blat pufos. Compozitia obtinuta se imparte in doua si se pune fiecare jumatate in cate o tava unsa cu ulei si in care am asezat in prealabil hartie de copt. Se baga in cuptorul preincalzit aproximativ 15-20min, depinde de cuptor sau pana trece testul cu scobitoarea. Blaturile se lasa la racit fara a se indeparta hartia de copt. Pregatim prima glazura: Topim ciocolata pe bain-marie si se adauga untul, apa si uleiul, pana se topesc si omogenizeaza bine toate igredientele. Intre timp pregatim crema mixand frisca lichida cu intaritorul pentru frisca si mierea pana obtinem o compozitie groasa cremoasa, apoi adaugam laptele condesat si mai mixam putin pentru a incorpora totul si se da la frigider pana la asamblarea prajiturii. a doua glazura se pregateste ca si prima. Asamblarea prajiturii: Pe primul blat se intinde crema de frisca, netezind foarte bine, urmand apoi sa se aplice prima glazura. Se tine 10 minute la frigider, pentru a se intari glazura. Dupa stratul de glazura se aplica un al doilea strat de crema de frisca. Peste crema, se asaza al doilea blat, cu hartia de copt in sus, presand usor cu mana. Se indeparteaza hartia de copt si se toarna pe suprafata blatului cea de-a doua glazura, nivelandu-se apoi se baga din nou prajitura la frigider 10 minute. O minunatie de prajiturica! Pofta buna! Se taie cu un cutit inmuiat in apa calda