Desi exista multe retete de tiramisu, m-am gandit sa pregatesc si o varianta pentru copii, adica un tiramisu fara vin, sherry, oua crude, cafea. Aceasta este varianta mea preferata si am pregatit-o special pentru parintii mei care au aniversat ieri 10 ani de casatorie. Punem intr-un vas apa, zaharul si pudra de roscove si fierbem amestecul pana se dizolva pudra de roscove, apoi punem amestecul la racit. Luam un vas in care asezam piscoturile si turnam peste ele bautura din roscove, avand grija ca piscoturile sa fie complet acoperite de lichid. lasam piscoturile pana absorb lichidul si apoi le asezam intr-o tava. Punem crema de mascarpone intr-un bol, adaugam siropul de fructe, coja rasa de portocale si amestecam cu un mixer pana obtinem o crema lucioasa. Intindem un strat de crema peste piscoturi, adaugam inca un strat de piscoturi, intindem iar un strat de crema si tot asa pana punem 3 straturi de piscoturi si trei straturi de crema. Presaram peste ultimul strat de crema ciocolata rasa si pastram prajitura la frigider cel putin 2 ore inainte de servire. Va doresc pofta buna! La multi ani mami si tati!Desi, in afara de varianta clasica Tiramisu reteta originala, exista multe retete de tiramisu, m-am gandit sa pregatesc si o varianta pentru copii, adica un tiramisu fara vin, sherry, oua crude, cafea. Aceasta este varianta mea preferata si am pregatit-o special pentru parintii mei care au aniversat ieri 10 ani de casatorie. Punem intr-un vas apa, zaharul si pudra de roscove si fierbem amestecul pana se dizolva pudra de roscove, apoi punem amestecul la racit. Luam un vas in care asezam piscoturile si turnam peste ele bautura din roscove, avand grija ca piscoturile sa fie complet acoperite de lichid. Lasam piscoturile pana absorb lichidul si apoi le asezam intr-o tava. Punem crema de mascarpone intr-un bol, adaugam siropul de fructe, coja rasa de portocale si amestecam cu un mixer pana obtinem o crema lucioasa. Intindem un strat de crema peste piscoturi, adaugam inca un strat de piscoturi, intindem iar un strat de crema si tot asa pana punem 3 straturi de piscoturi si trei straturi de crema. Presaram peste ultimul strat de crema ciocolata rasa si pastram prajitura la frigider cel putin 2 ore inainte de servire. Va doresc pofta buna! La multi ani mami si tati!