Fierbeti cartofii taiati cubulete in apa cu sare. Scurgeti. Coaceti ardeii pusi in tava cuptorului, pentru cca 45 min, la 180 grade, intorcandu-i pe toate fetele, la un interval de 10- 15 min (puteti sa-i coaceti si pe plita sau pe grill). Scoateti-i intr-un vas, presarati cu sare, puneti capacul si lasati-i sa transpire 10- 15 min. Curatati-i de coaja si colectati sucul lasat de acestia. Indepartati cotorul, semintele si taiati-i fasii. Lasati deoparte. Separat, caliti ceapa taiata rondele / felii impreuna cu ardeiul iute in uleiul incins pentru aproximativ 5 min sau pana ce acestea se inmoaie. Adaugati feliile de ardei, susul colectat de la ei si caliti in continuare inca 3 min sau pana cand sucul incepe usor sa se caramelizeze. Condimentati cu sare si piper. Puneti boabele de porumb (scurse), cubuletele de cartofi fierte si lasati pe foc doar cat sa se incalzeasca toate ingredientele. Dati vasul deoparte. Adaugati smantana si omogenizati pana cand acesta se topeste si formeaza un sos. Potriviti de sare, piper si adaugati fulgi de chili dupa gust. Serviti cat este cald, dar este la fel de buna si rece.

Fierbeti cartofii taiati cubulete in apa cu sare. Scurgeti. Coaceti ardeii pusi in tava cuptorului, pentru cca 45 min, la 180 grade, intorcandu-i pe toate fetele, la un interval de 10- 15 min (puteti sa-i coaceti si pe plita sau pe grill). Scoateti-i intr-un vas, presarati cu sare, puneti capacul si lasati-i sa transpire 10- 15 min. Curatati-i de coaja si colectati sucul lasat de acestia. Indepartati cotorul, semintele si taiati-i fasii. Lasati deoparte. Separat, caliti ceapa taiata rondele / felii impreuna cu ardeiul iute in uleiul incins pentru aproximativ 5 min sau pana ce acestea se inmoaie. Adaugati feliile de ardei, susul colectat de la ei si caliti in continuare inca 3 min sau pana cand sucul incepe usor sa se caramelizeze. Condimentati cu sare si piper. Puneti boabele de porumb (scurse), cubuletele de cartofi fierte si lasati pe foc doar cat sa se incalzeasca toate ingredientele. Dati vasul deoparte. Adaugati smantana si omogenizati pana cand acesta se topeste si formeaza un sos. Potriviti de sare, piper si adaugati fulgi de chili dupa gust. Serviti cat este cald, dar este la fel de buna si rece.