Cum mancarea libaneza e foarte indragita pe la noi, cred ca pana acum toata lumea a aflat de salata asta. Este foarte vitaminizanta (patrunjelul si sucul de lamaie au multa vitamina C) si bine venita oricarei diete. Vara, pe caldurile alea mari e nemaipomenit de racoritoare, mai ales cand e mancata de la frigider. Salata originala se face cu menta, dar eu nu am asa ceva in gradina, asa ca am pus niste oregano :)Graul zdrobit se gaseste la orice magazin arabesc. Daca nu gasesti, poti face salata si fara.

Amesteca bulgurul cu 4 linguri de apa calda si pune-l deoparte cam 15 minute, ca sa se inmoaie putinSepara frunzele de patrunjel de codite. Toaca frunzele foarte marunt. Eu am folosit blenderul, dar manevra asta se face foarte usor manual, cu un cutit ascutit. Toaca marunt rosiile, ceapa si frunzele de oreganoIntr-un castron incapator amesteca toate ingredientele. Pune sucul de lamaie, uleiul si potriveste de sare. Amesteca foarte bine.

Pune salata la frigider cel putin 2 ore inainte de a o manca. In felul asta graul absoarbe toate gusturile minunate si se inmoaie.