Pentru saramura Amestecati sarea cu zaharul intr-un castron mai mare, turnati 1 cana apa fierbinte si amestecati pana se dizolva zaharul. Puneti inca 3 cesti de apa rece, cimbrul, piperul, salvia, frunzele de dafin si omogenizati. Adaugati feliile de cotlet, avand grija ca acestea sa fie complet acoperite de lichid. Dati vasul acoperit la frigider pana a doua zi. Pentru carne Scoateti cotletul din saramura si stergeti-l bine. Treceti bucatile de carne prin faina. Prajiti-le intr-o tigaie, in ulei incins, la foc mare, cate 4 min pe fiecare parte, pana se rumenesc usor. Scoateti-le pe o farfurie si piperati-le putin. Prajiti apoi ceapa in uleiul ramas de la carne pana se rumeneste frumos. Turnati vinul si cana apa si lasati sa fiarba la foc mare pana ce lichidul se reduce la jumatate ( cca 4 min). Adaugati caperele / maslinele, cotletul prajit, reduceti focul si lasati sa fiarba incet, acoperit, 10 min. Intoarceti cotletele pe partea cealalta si lasati vasul acoperit sa fiarba inca aproximativ 10 min sau pana ce carnea este facuta. Scoateti carnea si pastrati la cald. Pentru sos Mariti focul sub tigaie, adaugati cana apa si aduceti compozitia la punctul de fierbere. Separat, amestecati amidonul cu smantana, adaugati-o in tigaie si lasati la foc mic pana se ingroasa putin, amestecand mereu ( daca doriti un sos mai subtire renuntati la amidon). Serviti cat sunt calde, portionand in farfurie cotlet stropit cu sos si presarat deasupra cu patrunjel verde, tocat marunt sau fasii subtiri de coaja de lamaie.

Pentru saramura Amestecati sarea cu zaharul intr-un castron mai mare, turnati 1 cana apa fierbinte si amestecati pana se dizolva zaharul. Puneti inca 3 cesti de apa rece, cimbrul, piperul, salvia, frunzele de dafin si omogenizati. Adaugati feliile de cotlet, avand grija ca acestea sa fie complet acoperite de lichid. Dati vasul acoperit la frigider pana a doua zi. Pentru carne Scoateti cotletul din saramura si stergeti-l bine. Treceti bucatile de carne prin faina. Prajiti-le intr-o tigaie, in ulei incins, la foc mare, cate 4 min pe fiecare parte, pana se rumenesc usor. Scoateti-le pe o farfurie si piperati-le putin. Prajiti apoi ceapa in uleiul ramas de la carne pana se rumeneste frumos. Turnati vinul si cana apa si lasati sa fiarba la foc mare pana ce lichidul se reduce la jumatate ( cca 4 min). Adaugati caperele / maslinele, cotletul prajit, reduceti focul si lasati sa fiarba incet, acoperit, 10 min. Intoarceti cotletele pe partea cealalta si lasati vasul acoperit sa fiarba inca aproximativ 10 min sau pana ce carnea este facuta. Scoateti carnea si pastrati la cald. Pentru sos Mariti focul sub tigaie, adaugati cana apa si aduceti compozitia la punctul de fierbere. Separat, amestecati amidonul cu smantana, adaugati-o in tigaie si lasati la foc mic pana se ingroasa putin, amestecand mereu ( daca doriti un sos mai subtire renuntati la amidon). Serviti cat sunt calde, portionand in farfurie cotlet stropit cu sos si presarat deasupra cu patrunjel verde, tocat marunt sau fasii subtiri de coaja de lamaie. Puteti asocia cu o garnitura din cartofi sau orez.