Detalii Cartofi Bavarezi
Taiati carnatii proaspeti afumati in rondele si caliti-i intr-o tigaie in putin ulei. Dati deoparte. Spalati cartofii. Fierbeti-i in coaja in apa cu sare. Scurgeti, curatati, taiati-i rondele si puneti-i intr-un bol mare. Adaugati ceapa rosie, cubuletele de ardei, rondelele de carnati impreuna cu uleiul si din patrunjelul verde. Amestecati si condimentati cu sare si piper, dupa gust. Separat, amestecati smantana cu 100 g cascaval ras, putin piper, proaspat macinat si restul de patrunjel verde, tocat grosier. Turnati peste cartofi, omogenizati si potriviti gustul de sare si piper. Transferati intr-un vas termorezistent uns cu unt. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana cand cartofii absorb integral compozitia de smantana. Scoateti vasul, presarati uniform cu 200 g cascaval ras si asezati deasupra carnatii de bere. Dati din nou la cuptor, pentru inca 10- 15 min sau pana cand carnatii sunt facuti, cascavalul topit si se formeaza deasupra o crusta frumos aurita. Serviti cartofii bavarezi cat sunt calzi, presarati cu patrunjel verde, tocat marunt.
Taiati carnatii proaspeti afumati in rondele si caliti-i intr-o tigaie in putin ulei. Dati deoparte. Spalati cartofii. Fierbeti-i in coaja in apa cu sare. Scurgeti, curatati, taiati-i rondele si puneti-i intr-un bol mare. Adaugati ceapa rosie, cubuletele de ardei, rondelele de carnati impreuna cu uleiul si din patrunjelul verde. Amestecati si condimentati cu sare si piper, dupa gust. Separat, amestecati smantana cu 100 g cascaval ras, putin piper, proaspat macinat si restul de patrunjel verde, tocat grosier. Turnati peste cartofi, omogenizati si potriviti gustul de sare si piper. Transferati intr-un vas termorezistent uns cu unt. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana cand cartofii absorb integral compozitia de smantana. Scoateti vasul, presarati uniform cu 200 g cascaval ras si asezati deasupra carnatii de bere. Dati din nou la cuptor, pentru inca 10- 15 min sau pana cand carnatii sunt facuti, cascavalul topit si se formeaza deasupra o crusta frumos aurita. Serviti cartofii bavarezi cat sunt calzi, presarati cu patrunjel verde, tocat marunt.