Bateti pe baie de aburi ouale, zaharul si zaharul vanilat pana se ingroasa si are consistenta unei creme. Dati deoparte si apoi la rece, punand deasupra o folie alimentara care sa impiedice formarea crustei la suprafata cremei. Intre timp, spumati bine untul prin mixare, apoi amestecati cu cacao cernuta. Inglobati pe rand cate 1 lingura din crema de oua racita, omogenizati bine si continuati procedeul pana la epuizarea cremei. Adaugati apoi nuca tocata grosier si la sfarsit visinele si stafidele (scurse bine). Dati la rece pentru cateva ore (cel mai bine pana a doua zi) invelind crema cu o folie alimentara. Folositi: -ca si crema la pahar (turnati in pahare si lasati la rece pana a doua zi; optional, ornati cu ciocolata, frisca si serviti cu pricomogdale, piscoturi, etc); -pentru clasicele dulciuri mascote (turnati crema in cosulete de ciocolata, lasati cateva ore la rece, apoi turnati un capac sau un grilaj din ciocolata si sigilati crema in interior; pastrati la rece pana in momentul servirii); -ca si crema pentru torturi, prajituri (puneti crema intre foile de blat / prajitura si dati la rece pana a doua zi; feliati si serviti).

Bateti pe baie de aburi ouale, zaharul si zaharul vanilat pana se ingroasa si are consistenta unei creme. Dati deoparte si apoi la rece, punand deasupra o folie alimentara care sa impiedice formarea crustei la suprafata cremei. Intre timp, spumati bine untul prin mixare, apoi amestecati cu cacao cernuta. Inglobati pe rand cate 1 lingura din crema de oua racita, omogenizati bine si continuati procedeul pana la epuizarea cremei. Adaugati apoi nuca tocata grosier si la sfarsit visinele si stafidele (scurse bine). Dati la rece pentru cateva ore (cel mai bine pana a doua zi) invelind crema cu o folie alimentara. Folositi: -ca si crema la pahar (turnati in pahare si lasati la rece pana a doua zi; optional, ornati cu ciocolata, frisca si serviti cu pricomogdale, piscoturi, etc); -pentru clasicele dulciuri mascote (turnati crema in cosulete de ciocolata, lasati cateva ore la rece, apoi turnati un capac sau un grilaj din ciocolata si sigilati crema in interior; pastrati la rece pana in momentul servirii); -ca si crema pentru torturi, prajituri (puneti crema intre foile de blat / prajitura si dati la rece pana a doua zi; feliati si serviti).