Punem faina zaharul si sarea intrun castron, ouale le batem si le incorporam in faina si invartim pana se omogenizeaza. Laptele il incalzim pe foc si punem bucatica de unt inauntru sa se topeasca si cand ajunge la punctul de fierbere punem vanilia si oprim. Laptele asa cald il punem cate putin peste compozitia optinuta din faina, zaha, ou si invartim cu un tel sa nu avem gogolosi. Prunele daca sunt prea uscate le puteti pune la inmuiat in apa calda cu putin rom sau puteti pune un pliculet de ceai in apa calda. La mine nu a fost nevoie findca prunele erau moi. Intr o tava de yena sau de ceramica ungeti cu unt puneti foaie de pergament si turnati compozitia care este destul de lichidoasa, puneti prunele si stafide daca vrei. Dati la cuptorul incalzit la 450F (230C) 15 min, dupa care reduceti la 400F (200C) inca 15 min, la 360 f (180) inca 15 min. Cand se scoate afara se inpunge cu o scobitoare in cateva locuri si ea se va lasa. Se serveste calduta, dar si rece de la frigider in zilele de vara calduroase.

Punem faina zaharul si sarea intrun castron, ouale le batem si le incorporam in faina si invartim pana se omogenizeaza. Laptele il incalzim pe foc si punem bucatica de unt inauntru sa se topeasca si cand ajunge la punctul de fierbere punem vanilia si oprim. Laptele asa cald il punem cate putin peste compozitia optinuta din faina, zaha, ou si invartim cu un tel sa nu avem gogolosi. Prunele daca sunt prea uscate le puteti pune la inmuiat in apa calda cu putin rom sau puteti pune un pliculet de ceai in apa calda. La mine nu a fost nevoie findca prunele erau moi. Intr o tava de yena sau de ceramica ungeti cu unt puneti foaie de pergament si turnati compozitia care este destul de lichidoasa, puneti prunele si stafide daca vrei. Dati la cuptorul incalzit la 450F (230C) 15 min, dupa care reduceti la 400F (200C) inca 15 min, la 360 f (180) inca 15 min. Cand se scoate afara se inpunge cu o scobitoare in cateva locuri si ea se va lasa. Se serveste calduta, dar si rece de la frigider in zilele de vara calduroase. Eu am primit aceasta reteta de la un coleg de origine Franceza, Far breton este un desert traditional din regiunea Bretania. E bun si caldut, dar mie personal imi place rece, vara e un desert foarte racoritor. Eu am facut cateva modificari, in loc de zahar am folosit zahar brun si aveam cateva visine si le am adaugat si pe ele. Este foarte usor si simplu de facut cu putine ingrediente.