De fiecare data cand e sarbatoare importanta sau chiar si cand ne e doar dorrr de gustul lor, buni le face cu aceeasi maiestrie ca acum 58 de ani cand a invatat de la mama ei. Ea a invatat-o pe mama mea draga, iar acum e randul meu sa duc mai departe obiceiul. Cand eram mai mica nu ma lasa sa imi bag deshtele prin aluat, ca nu ma mai putea scoate din el :)), dar acum facem impreuna, ca asa mi-e mai mare dragu sa ma inec in aluat :)) :DAluat:Se framanta ca orice aluat dospit, cu drojdia dizolvata in apa calduta cu putin zahar. Presaram cu putina faina si lasam la crescut la caldura.

Umplutura:Radem branza si o amestecam cu ouale batute si cu mararul tocat. Daca folosim urda sau cas mai adaugam si sare, dar pentru telemea probabil nu va mai trebui.

Impartim aluatul dospit si framantat sa iasa aerul in bucati egale, intindem sub forma de cerc, asezam o lingura varfuita cu umplutura in jumatate din cerc, iar cealalta jumatate o folosim pentru a acoperi. Apasam bine cu degetele sa se uneasca si sa nu iasa umplutura (folosim eventual rotitza).

Le prajim in ulei bine incins, le scurgem si le lasam la racit nesuprapuse.

Aluatul se poate umple si cu gem.