Foarte gustoasa.

Vinetele le coacem pe sita la foc tare.

Nu trebuie sa se arda tare coaja,ci sa se inmoaie vanata...asa v-om obtine niste vinete albe.

Ardei ii coacem la fel,dupa care ii bagam(asa fierbinti)intr-o plasuta de plastic,pe care o inchidem bine.

Ii lasam acolo pana curatam vinetele.

Eu curat vinetele asa:dupa ce am copt vanata,o pun pe un dog,tai capatul cu codita,o tai pe mijloc(dar nu si partea de jos)iar cu ajutorul unei linguri de inox,iau vanata coapta din interior si o pun intr-o strecutatoare.

Dupa ce terminam cu vinetele,desfacem punga si curatam ardeii(in modul asta se curata cel mai bine,nu-i nevoie de sare,apa sau te miri ce...)Indepartam cotorul si samburii.

Tocam ceapa marunt,cu frunze cu tot,(daca pisca alegeti alta mai dulce,sau puneti mai putina)punem peste,vinetele,ardeiul copt si ne apucam de tocat,cu rabdare, pana obtinem o pasta nu foarte fina(asta depinde de gusturi...le puteti toca si cu robotul de bucatarie...mie nu-mi place,pentru ca rezulta o pasta prea fina si pufoasa).

Punem pasta obtinuta intr-un castron si incepem sa frecam cu ulei,turnand cate putin,pana la consistenta dorita,adaugam sare,piper dupa gust si la sfarsit, frunzele de patrunjel,tocate marunt.

Pofta buna!!!!