Se pune la rumenit slaninuta pana lasa ulei, apoi se adauga ceapa tocata, morcovii rondele, ardeiul taiat marunt si se lasa la calit, la foc mic.

Dupa ce se calesc legumele se adauga rosia si se mai lasa aprox. 1 minut, apoi se pune faina si se amesteca repede, sa nu faca cocoloase si se adauga smantana si apoi laptele. Puteti mesteca in acest timp cu telul de mamaliga..

Se completeaza cu apa pana ajunge la consistenta unei smantani mai subtiri.

Cand incepe sa fiarba se adauga fasolea din conserva si se condimenteaza, dupa gust. Se mai lasa sa fiarba aproximativ 10 minute la foc mic, amestecand, si se ia de pe foc.

Condimentele pot fi adaugate si la sfarsit, dar mie imi place sa le pun inainte, ca sa se imbine aromele.

Puteti servi iahnia cu carnaciori prajiti, kaiser prajit sau asa, simpla.

Noi am servit-o cu crenvursti prajiti si taiati bucatele.