Blat Frecati untul cu zaharul pana devine spumos si zaharul este complet dizolvat. Adaugati pe rand ouale. Cerneti faina impreuna cu praful de copt si amestecati cu nuca macinata. Inglobati in compozitia cu unt, alternand cu laptele. Turnati intr-o tava rotunda cu pereti detasabili (diametru 26 cm) captusita cu hartie de copt. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt, trece testul cu scobitoarea si este frumos rumenit. Scoateti pe un gratar si lasati la racit. Repuneti in tava. Umplutura de gutui Puneti gelatina la inmuiat in apa rece, conform instructiunilor de pe ambalaj. Taiati cubulete gutuile spalate si curatate de coaja si casuta samburilor. Puneti-le pe foc impreuna cu sucul de mere, zaharul, zaharul vanilat si fierbeti 8- 10 min sau pana ce gutuile sunt moi si se sfarma. Adaugati praful de budinca, omogenizati si lasati la foc mic, amestecand continuu pana ce se ingroasa. Dati deoparte si lasati sa se racoreasca putin (cca 2 min). Inglobati gelatina hidratata si amestecati energic pana la omogenizare. Turnati peste blatul din tava, nivelati si dati la rece pentru cca 2 ore. Pentru crema Puneti gelatina la inmuiat in apa rece, conform instructiunilor de pe ambalaj. Separat, pregatiti o budinca din praful de budinca de vanilie, suc de mere, vin, zahar si coaja rasa de lamaie. Luati de pe foc, lasati sa se racoresca si inglobati gelatina hidratata. Omogenizati foarte bine si continuati sa amestecati pana ce crema se raceste. Bateti 300 ml smantana pentru frisca pana se intareste. Inglobati-o in crema racita. Turnati peste crema de gutui, nivelati si dati din nou la rece pentru cca 3 ore. Bateti restul de smantana pentru frisca (200 ml) si imbracati tortul. Presarati cu nuca macinata / alune. Pastrati la rece. Serviti feliat.

Blat Frecati untul cu zaharul pana devine spumos si zaharul este complet dizolvat. Adaugati pe rand ouale. Cerneti faina impreuna cu praful de copt si amestecati cu nuca macinata. Inglobati in compozitia cu unt, alternand cu laptele. Turnati intr-o tava rotunda cu pereti detasabili (diametru 26 cm) captusita cu hartie de copt. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt, trece testul cu scobitoarea si este frumos rumenit. Scoateti pe un gratar si lasati la racit. Repuneti in tava. Umplutura de gutui Puneti gelatina la inmuiat in apa rece, conform instructiunilor de pe ambalaj. Taiati cubulete gutuile spalate si curatate de coaja si casuta samburilor. Puneti-le pe foc impreuna cu sucul de mere, zaharul, zaharul vanilat si fierbeti 8- 10 min sau pana ce gutuile sunt moi si se sfarma. Adaugati praful de budinca, omogenizati si lasati la foc mic, amestecand continuu pana ce se ingroasa. Dati deoparte si lasati sa se racoreasca putin (cca 2 min). Inglobati gelatina hidratata si amestecati energic pana la omogenizare. Turnati peste blatul din tava, nivelati si dati la rece pentru cca 2 ore. Pentru crema Puneti gelatina la inmuiat in apa rece, conform instructiunilor de pe ambalaj. Separat, pregatiti o budinca din praful de budinca de vanilie, suc de mere, vin, zahar si coaja rasa de lamaie. Luati de pe foc, lasati sa se racoresca si inglobati gelatina hidratata. Omogenizati foarte bine si continuati sa amestecati pana ce crema se raceste. Bateti 300 ml smantana pentru frisca pana se intareste. Inglobati-o in crema racita. Turnati peste crema de gutui, nivelati si dati din nou la rece pentru cca 3 ore. Bateti restul de smantana pentru frisca (200 ml) si imbracati tortul. Presarati cu nuca macinata / alune. Pastrati la rece. Serviti feliat.