Este pentru prima data cand prepar aceasta reteta de Musaca de vinete si telina....astazi sunt pusa pe incercari.....nu mi-a parut rau ca am muncit putin.

Iata cum se prepara aceasta reteta de Musca de vinete si telina Se toaca ceapa si se caleste in ulei de masline, apoi se adauga carnea tocata.

Cand carnea si-a schimbat culoarea se ia de pe foc, se condimenteaza si i se adauga patrunjelul tocat( jumatate din legatura de patrunjel). Se lasa la racit.

Vinetele: se spala, se curata de coajala 1 cm. se taie rondele si se sareaza. Telina se spala, se curata si se taie in felii foarte subtiri.

Cand telina este feliata se spala vinetele si se scurg.

Se pune apa intr-o oala mai mare( 4l.)si se pune la fiert. Cand apa clocoteste se adauga vinetele si telina lasandu-se la fiert 5-6 minute.

Se rastoarna intr-o stercuratoare, pentru a se scurge.

Se ia un vas termorezistent, se unge cu ulei de masline si se pun ingredientele dupa cum urmeaza: un strat de vinete, bucatile de telina, carne, vinete si deasupra felii de rosii. Se da la cuptor la foc mediu sau la 150 grade pentru 45-50 min.

Cu 7-8 min. inainte de a scoate vasul din cuptor am turnat deasupra un ou batut si restul de patrunjel tocat.

Eu am avut o telina mare si am folosit 1/3 din ea.