E vineri si e si postul Sf Marii, asa ca m-am gandit sa fac niste PASTAI NADUSITE, (asa le compatimim noi ) ca tot mi-a trimis mami meu o sacosa MARE cu pastai carnoase si fragede din a doua recolta . Le-am gatit cu ulei, dar cei pacatosi sigur vor vrea ceva carne, langa ... pfffffffffffffffffffffffIntr-o oala am dat la fiert pastaile spalate, fara codite si rupte-n mai multe segmente, ptr a micsora timpii de inabusire .

Intr-o cratita am calit ceapa taiata destul de marisoara in ulei si cateva linguri de apa, cu un pic de concentrat de legume ; a urmat la calit si morcovul dat pe razatoarea mare si o parte din usturoi, feliat si el . Cand toate s-au inmuiat, am adaugat si pastaile si-am lasat totul la NADUSIT, sub capac fest, deci la foc foarte mic . Cand toata bunatatea de mancare este pe 3/4 gata, am aruncat in ea si cateva rosii despielitate ptr formarea sosului . Am adaugat si restul de usturoi, am potrivit de sare, ceva piper ptr ca noua ne place, ne place, place, place, mararul si patrunjelul si-am inchis focul . A iesit buna, chiar si fara carne (zic io ... cealalta jumatate a familiei, sigur va stramba din nas ca Samanta ...)Daca nu vreti de post, puteti sa aruncati in farfurie cateva linguri de smantana .