Detalii Tort Fantezie
Mod preparare blat: Untul se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga treptat ouale, esenta de rom si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se imparte in doua parti egale. In una din cele doua parti se pune cacaua. Compozitia alba se pune intr-o punga, iar compozitia cu cacaua intr-o alta punga. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de tort, dupa care se face cu ajutorul pungii un rand alb, altul negru si tot asa pana se termina comozitiile. Tava se pune in cuptorul preincalzit si se lasa la foc potrivit pana ce trece de testul scobitoarei. Cand este gata se scoate si se lasa sa se raceasca. Mod preparare sirop: Toate ingredientele mentionate pentru sirop se amesteca si se incalzesc pana ce zaharul se dizolva. Mod preparare crema de zmeura: Zmeura impreuna cu zaharul si apa se pun la fiert pana ce compozitia este legata bine, dupa care se ia de pe foc si se trece printr-o strecuratoare pentru a se separa de samburi. Intre timp gelatina se pune in 150 ml apa si se pune pe baie de aburi pana ce face o usoara spuma deasupra. Gelatina se combina cu piureul de zmeura si se lasa putin sa se raceasca, dupa care se combina cu frisca batuta. Blatul se taie in doua, dupa care se aseaza un strat intr-un vas umezit cu apa rece si tapetat cu celofan sau punga. Acesta se insiropeaza dupa care se adauga crema de zmeura si se da la rece. Intre timp se prepara aspicul de kiwi. Mod preparare aspic de kiwi: Kiwi se curata de coaja dupa care se taie cubulete mici si se pune pe foc impreuna cu zaharul. Se amesteca continuu pana ce ajunge la consistenta unui gem. Cand este gata se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca dupa care se pune in blander. Gelatina se amesteca cu 200 ml apa si se pune pe baie de aburi pana ce face o usoara spuma, dupa care se pune peste kiwi. Aspicul obtinut se pune peste crema de zmeura si se da la rece. Intre timp se prepara crema de caramel. Mod preparare crema de caramel: Se prepara pe foc un sirop din 25 gr zahar si 2 linguri apa. Galbenusurile impreuna cu siropul (dupa ce s-a racit) se amesteca bine si se pun pe baie de aburi pana cand se leaga. Dupa aceea se mixeaza pana ce se racesc. Restul de zahar se caramelizeaza, iar cand acesta capata o culoare maronie se adauga cu grija 80 ml frisca lichida, tot acum se adauga si untul. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care amesteca cu crema de galbenusuri. Gelatina se prepara la fel cum am pregatit-o si la celelalte creme si se adauga peste crema obtinuta. Restul de frisca lichida se bate bine cu mixerul si se incorporeaza si ea. Crema obtinuta se adauga peste aspicul de kiwi. Peste aceasta se pune blatul ramas si se insiropeaza. Tortul se pune la rece pana a doua zi, cand se scoate din vasul in care l-am pus prin rasturnare.
Mod preparare blat: Untul se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga treptat ouale, esenta de rom si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se imparte in doua parti egale. In una din cele doua parti se pune cacaua. Compozitia alba se pune intr-o punga, iar compozitia cu cacaua intr-o alta punga. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de tort, dupa care se face cu ajutorul pungii un rand alb, altul negru si tot asa pana se termina comozitiile. Tava se pune in cuptorul preincalzit si se lasa la foc potrivit pana ce trece de testul scobitoarei. Cand este gata se scoate si se lasa sa se raceasca. Mod preparare sirop: Toate ingredientele mentionate pentru sirop se amesteca si se incalzesc pana ce zaharul se dizolva. Mod preparare crema de zmeura: Zmeura impreuna cu zaharul si apa se pun la fiert pana ce compozitia este legata bine, dupa care se ia de pe foc si se trece printr-o strecuratoare pentru a se separa de samburi. Intre timp gelatina se pune in 150 ml apa si se pune pe baie de aburi pana ce face o usoara spuma deasupra. Gelatina se combina cu piureul de zmeura si se lasa putin sa se raceasca, dupa care se combina cu frisca batuta. Blatul se taie in doua, dupa care se aseaza un strat intr-un vas umezit cu apa rece si tapetat cu celofan sau punga. Acesta se insiropeaza dupa care se adauga crema de zmeura si se da la rece. Intre timp se prepara aspicul de kiwi. Mod preparare aspic de kiwi: Kiwi se curata de coaja dupa care se taie cubulete mici si se pune pe foc impreuna cu zaharul. Se amesteca continuu pana ce ajunge la consistenta unui gem. Cand este gata se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca dupa care se pune in blander. Gelatina se amesteca cu 200 ml apa si se pune pe baie de aburi pana ce face o usoara spuma, dupa care se pune peste kiwi. Aspicul obtinut se pune peste crema de zmeura si se da la rece. Intre timp se prepara crema de caramel. Mod preparare crema de caramel: Se prepara pe foc un sirop din 25 gr zahar si 2 linguri apa. Galbenusurile impreuna cu siropul (dupa ce s-a racit) se amesteca bine si se pun pe baie de aburi pana cand se leaga. Dupa aceea se mixeaza pana ce se racesc. Restul de zahar se caramelizeaza, iar cand acesta capata o culoare maronie se adauga cu grija 80 ml frisca lichida, tot acum se adauga si untul. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care amesteca cu crema de galbenusuri. Gelatina se prepara la fel cum am pregatit-o si la celelalte creme si se adauga peste crema obtinuta. Restul de frisca lichida se bate bine cu mixerul si se incorporeaza si ea. Crema obtinuta se adauga peste aspicul de kiwi. Peste aceasta se pune blatul ramas si se insiropeaza. Tortul se pune la rece pana a doua zi, cand se scoate din vasul in care l-am pus prin rasturnare. Se decoreaza dupa gustul fiecaruia, eu l-am decorat cu gelatina rosie si capsuni. Este un tort gustos si racoros. Pofta buna!!!