va prezint o reteta mediteraneana..un mod de a pregati caracatita cu ingrediente simple si genuine...

Spalam bine caracatita si o portionam(daca este mare,daca sunt micute le lasam intregi) si le punem pe prosoape de hartie sa absoarba apa in exces.

Intre timp curatam usturoiul si il punem asa intreg la calit cu putin ulei.

Cand incepe sa se coloreze punem bucatile de caracatita si le saltam 2-3 minute la foc iute,apoi stingem cu vinul si lasam 5 minute,dupa care punem rosiile cherry taiate in 4,le pisam putin cu o furculita,apoi punem caperele,putina sare si lasam la foc potrivit pana scade sosul(caracatita v-a lasa apa si pana scade trec 20-25 de minute circa),dar aveti grija sa nu scada prea mult.

La sfarsit punem ardei iute dupa gust si oregano,mai lasam 2-3 minute si dam deoparte.

Caracatita cu rosii cherry si capere este foarte buna. Nu vi s-a facut pofta?daca lasam prea mult pe foc,caracatita se va intarii.