Detalii Chec cu Frisca si Cirese
Blat Mixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie pana devin o spuma tare. Puneti pe rand zaharul si continuati sa mixati pana ce obtineti o bezea tare. Adaugati intai galbenusurile, apoi untul topit si racit, esenta, iar la sfarsit incorporati faina cernuta impreuna cu praful de copt. Turnati aluatul intr-o tava de chec captusita cu hartie de copt. Faceti in blat o adancitura pe mijlocul checului, pe lungimea lui (ca un sant) impingand si ridicand compozitia spre margini. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 20- 25 min, la 180 grade sau pana ce checul este copt (trece testul cu scobitoarea) si frumos rumenit. Scoateti pe un gratar si lasati la racit. Taiati in doua, pe orizontala. Umplutura Puneti pe foc ciresele, zaharul tos, apa si fierbeti 8- 10 min la foc mic, amestecand des. Scoateti ciresele cu o spumiera si scurgeti bine de suc. Pasati-le cu blenderul si lasati sa se raceasca. Fierbeti in continuare tot sucul ramas de la cirese pana se leaga ca un sos gros. Dati deoparte si lasati la racit. Puneti gelatina la inmuiat in apa rece conform cu instructiunile de pe plic. Intre timp, bateti smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana se obtine frisca. Amestecati cu piureul de cirese si gelatina dizolvata pe baie de aburi. Tapetati cu folie alimentara tava in care ati copt blatul. Puneti in tava prima foaie, acoperiti cu 2/3 din umplutura si asezati rasturnat blatul ramas (cel cu adancitura). Apasati usor, cat sa patrunda in crema. Acoperiti cu restul de umplutura, nivelati si dati la rece pentru cel putin 2 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata. Serviti feliat, presarat cu cateva cirese si stropit generos cu sos.
Blat Mixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie pana devin o spuma tare. Puneti pe rand zaharul si continuati sa mixati pana ce obtineti o bezea tare. Adaugati intai galbenusurile, apoi untul topit si racit, esenta, iar la sfarsit incorporati faina cernuta impreuna cu praful de copt. Turnati aluatul intr-o tava de chec captusita cu hartie de copt. Faceti in blat o adancitura pe mijlocul checului, pe lungimea lui (ca un sant) impingand si ridicand compozitia spre margini. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 20- 25 min, la 180 grade sau pana ce checul este copt (trece testul cu scobitoarea) si frumos rumenit. Scoateti pe un gratar si lasati la racit. Taiati in doua, pe orizontala. Umplutura Puneti pe foc ciresele, zaharul tos, apa si fierbeti 8- 10 min la foc mic, amestecand des. Scoateti ciresele cu o spumiera si scurgeti bine de suc. Pasati-le cu blenderul si lasati sa se raceasca. Fierbeti in continuare tot sucul ramas de la cirese pana se leaga ca un sos gros. Dati deoparte si lasati la racit. Puneti gelatina la inmuiat in apa rece conform cu instructiunile de pe plic. Intre timp, bateti smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana se obtine frisca. Amestecati cu piureul de cirese si gelatina dizolvata pe baie de aburi. Tapetati cu folie alimentara tava in care ati copt blatul. Puneti in tava prima foaie, acoperiti cu 2/3 din umplutura si asezati rasturnat blatul ramas (cel cu adancitura). Apasati usor, cat sa patrunda in crema. Acoperiti cu restul de umplutura, nivelati si dati la rece pentru cel putin 2 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata. Serviti feliat, presarat cu cateva cirese si stropit generos cu sos.