Puneti cartofii in coaja, la fiert in apa sarata. Scurgeti, curatati de coaja si radeti-i pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugati branza de vaci, ouale, usturoiul, 100 g cascaval ras si condimentati cu sare, piper, nucsoara si patrunjel verde, dupa gust. Omogenizati bine si lasati in asteptare. Separat, bateti carnea cu ciocanul de snitele. Sarati si piperati, dupa gust. Asezati bucatile de carne condimentate, unele langa altele, astfel incat feliile sa nu se suprapuna prea mult, intr-un vas termorezistent uns cu putin unt. Puneti pe fiecare bucata de carne cate 1-2 linguri din amestecul cu cartofi rasi si presarati cu parmezan, apoi cu seminte de chimen / boia. Dati la cuptorul incins, pentru cca 25- 30 min, la 190 grade sau pana ce carnea este facuta si cartofii incep sa prinda deasupra o crusta. * Atentie. Feliile de cotlet se gatesc repede. Urmariti indeaproape culoarea crustei de cartofi si branza; cand aceasta se rumeneste usor la margini inseamna ca este gata. Cu 10 min inainte de a fi gata, presarati cu restul de cascaval ras (100 g) si dati din nou la cuptor pana ce acesta se topeste si se aureste frumos. Serviti cotletele cat sunt calde, punand deasupra fiecarei felii de carne putin cascaval ras si cate 1 lingura de smantana.

Puneti cartofii in coaja, la fiert in apa sarata. Scurgeti, curatati de coaja si radeti-i pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugati branza de vaci, ouale, usturoiul, 100 g cascaval ras si condimentati cu sare, piper, nucsoara si patrunjel verde, dupa gust. Omogenizati bine si lasati in asteptare. Separat, bateti carnea cu ciocanul de snitele. Sarati si piperati, dupa gust. Asezati bucatile de carne condimentate, unele langa altele, astfel incat feliile sa nu se suprapuna prea mult, intr-un vas termorezistent uns cu putin unt. Puneti pe fiecare bucata de carne cate 1-2 linguri din amestecul cu cartofi rasi si presarati cu parmezan, apoi cu seminte de chimen / boia. Dati la cuptorul incins, pentru cca 25- 30 min, la 190 grade sau pana ce carnea este facuta si cartofii incep sa prinda deasupra o crusta. * Atentie. Feliile de cotlet se gatesc repede. Urmariti indeaproape culoarea crustei de cartofi si branza; cand aceasta se rumeneste usor la margini inseamna ca este gata. Cu 10 min inainte de a fi gata, presarati cu restul de cascaval ras (100 g) si dati din nou la cuptor pana ce acesta se topeste si se aureste frumos. Serviti cotletele cat sunt calde, punand deasupra fiecarei felii de carne putin cascaval ras si cate 1 lingura de smantana. Langa ele merg bine muraturile sau salatele asortate de sezon.