Se cerne faina intr-un castron. Dupa care se pun peste untul rece taiat cubulete, ouale batute, lichiorul tip limoncello (strega), coaja de lamaie, zaharul si se amesteca. Treptat se adauga vin alb putin cate putin sa iasa un aluat ca cel de taietei. Se lasa la odihnit intr-o folie alimentara pe masa de lucru nu in frigider pentru 1 ora. Se pudreaza masa cu putina faina si se intinde un aluat foarte subtire. Cine are masina de facut paste o poate folosi pentru intinderea aluatului, eu am facut cu sucitorul (facaletul) Se taie aluatul (eu l-am taiat dupa forma clasica). Se prajesc in ulei de arahide (nu foarte cald, ca se ard). Cand sunt reci se pudreaza cu zahar pudra. Este un dulce specific de carnaval in Italia. Pofta buna!Se cerne faina intr-un castron. Dupa care se pun peste untul rece taiat cubulete, ouale batute, lichiorul tip limoncello (strega), coaja de lamaie, zaharul si se amesteca. Treptat se adauga vin alb putin cate putin sa iasa un aluat ca cel de taietei. Se lasa la odihnit intr-o folie alimentara pe masa de lucru nu in frigider pentru 1 ora. Se pudreaza masa cu putina faina si se intinde un aluat foarte subtire. Cine are masina de facut paste o poate folosi pentru intinderea aluatului, eu am facut cu sucitorul (facaletul) Se taie aluatul (eu l-am taiat dupa forma clasica). Se prajesc in ulei de arahide (nu foarte cald, ca se ard). Cand sunt reci se pudreaza cu zahar pudra. Este un dulce specific de carnaval in Italia. Pofta buna!