Cum se face sucul de rosii, o reteta cu rosii de gradina - suc de rosii fara sare si fara zahar.

Cum se face sucul de rosii. Spalam rosiile, le taiem in sferturi/ jumatati si le dam prin separator. Cu sucul obtinut umplem sticlele, iar deasupra turnam cu grija praful obtinut prin pisarea a cate o aspirina pentru fiecare sticla de 500 ml. Capsam sticlele cu suc de rosii .

Intr- o oala larga asezam un prosop, apoi ordonam sticlele de suc de rosii astfel incat sa incapa cat mai multe ( nu le culcam ) . Turnam apa in oala pana la gatul sticlelor si sterilizam sticlele pentru cca 25-30 minute. Scoatem sticlele cu suc de rosii din oala dupa ce apa s-a mai racit, pentru a evita spargerea acestora. Sucul de rosii astfel preparat, fara sare, zahar si alte adaosuri, poate fi folosit la orice mancare, inclusiv de persoane care tin regim de sare.

Garantez mentinerea sucului pentru cca 3-4 ani. Eu il depozitez in beci si se pastreaza foarte bine, cativa ani.

Sucul de rosii nu se fierbe inainte de a fi pus in sticle, ci doar sterilizam sticlele, dupa ce am capsat.