Detalii Tort de Ciocolata Amara si Nutella
Se freaca untul moale cu zaharul pana devine o crema spumoasa. Se topeste ciocolata pe baie de aburi sau la mw. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se pun peste unt si se bate bine cu mixerul. Albusurile se bat bine cu putina sare. Se adauga in compozitia de unt ciocolata topita si racita, faina cernuta cu praful de copt, laptele si se omogenizeaza bine. La urma se adauga albusurile batute spuma putin cate putin amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn. Se pune in forma de 26 cm unsa si tapetata cu faina si se coace la 180 pentru 50 min (timpul e relativ dupa 30 min e bine sa se verifice cu scobitoarea la mine era copt). Se lasa la racit complet. Pentru crema se topeste nutella, ciocolata, untul si laptele pe baie de aburi sau mw eu am ales aceasta varianta. Se taie blatul in doua si se pune jumatate din crema se acopera cu cealalta parte de blat si se pune crema ramasa deasupra. Se orneaza dupa imaginatie. Deliciossss.
Se freaca untul moale cu zaharul pana devine o crema spumoasa. Se topeste ciocolata pe baie de aburi sau la mw. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se pun peste unt si se bate bine cu mixerul. Albusurile se bat bine cu putina sare. Se adauga in compozitia de unt ciocolata topita si racita, faina cernuta cu praful de copt, laptele si se omogenizeaza bine. La urma se adauga albusurile batute spuma putin cate putin amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn. Se pune in forma de 26 cm unsa si tapetata cu faina si se coace la 180 pentru 50 min (timpul e relativ dupa 30 min e bine sa se verifice cu scobitoarea la mine era copt). Se lasa la racit complet. Pentru crema se topeste nutella, ciocolata, untul si laptele pe baie de aburi sau mw eu am ales aceasta varianta. Se taie blatul in doua si se pune jumatate din crema se acopera cu cealalta parte de blat si se pune crema ramasa deasupra. Se orneaza dupa imaginatie. Deliciossss.