Detalii Tort cu Pesmet, Amaretti, Cocos si Ciocolata
Se faramiteaza bine biscuitii amaretti. Eu i-am pus intr-o punga si i-am batut bine cu un ciocan de batut carne. Intr-un castron se amesteca bine smantana si zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile amestecand mereu cu un mixer. Se adauga apoi pesmetul, amaretti faramitati, vanilia, cocosul ras si praful de copt cernut. Amestecati bine. Bateti spuma albusurile. Adaugati peste compozitia de pesmet si cocos, amestecand incet cu o lingura, de jos in sus pana se incorporeaza tot. Adaugati ciocolata taiata in bucatele, amestecati incet. Puneti compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt. Forma sa aiba un diam. 23 cm. Eu am avut o forma de silicon sub forma de floare. Se coace in cuptorul deja incalzit, la o temperatura 180 circa 40-45 minute. Faceti proba cu scobitoarea (nu trebuie sa ramana pe ea compozitie cruda). Oricum prajitura rezulta in final putin umeda. Cand este rece se pudreaza.
Se faramiteaza bine biscuitii amaretti. Eu i-am pus intr-o punga si i-am batut bine cu un ciocan de batut carne. Intr-un castron se amesteca bine smantana si zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile amestecand mereu cu un mixer. Se adauga apoi pesmetul, amaretti faramitati, vanilia, cocosul ras si praful de copt cernut. Amestecati bine. Bateti spuma albusurile. Adaugati peste compozitia de pesmet si cocos, amestecand incet cu o lingura, de jos in sus pana se incorporeaza tot. Adaugati ciocolata taiata in bucatele, amestecati incet. Puneti compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt. Forma sa aiba un diam. 23 cm. Eu am avut o forma de silicon sub forma de floare. Se coace in cuptorul deja incalzit, la o temperatura 180 circa 40-45 minute. Faceti proba cu scobitoarea (nu trebuie sa ramana pe ea compozitie cruda). Oricum prajitura rezulta in final putin umeda. Cand este rece se pudreaza. Prajitura rezulta in final putin umeda.