ti se topesc in gura.

Chiftelutele se fac astfel:se spala cartofii si se se pun la fiert in coaja.

Cand sunt fierti se curata de coaja si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari.

Se adauga ouale,usturoiul pisat,vegeta,piper,cimbru,busuioc si oregano si faina alba cat sa rezulte un aluat grosut.

Intr-o tigaie se incinge ulei,se ia cu o lingurita din compozitie si se prajesc chiftelutele in baie de ulei.

Se intorc de pe o parte pe alta pana sunt frumos rumenite si se scot pe servetele absorbante ca sa se scurga surplusul de ulei.

Sosul marinat se face asa:intr-o craticioara se pune putin ulei la incins,se adauga faina alba si se caleste un pic apoi se adauga bulionul si apa.

Se lasa sa fiarba si se adauga sare si piper dupa gust si o lingura de zahar.

La sfarsit se pune o foaie de dafin.

Se servesc chiftelutele alaturi de sos.