Pentru blat: Migdalele macinate sunt amestecate cu zaharul pudra cernut, apoi se adauga ouale intregi. Mixate bine rezulta un amestec asemanator cu o crema in care adaugi untul topit si racit, apoi faina. Intre timp bati albusurile spuma cu zaharul tos si le incorporezi in amestecul anterior. Tot aluatul se coace intr-o tava joasa (din aceea pentru cookies 22x33cm), tapetata cu hartie de copt, intins bine din colt in colt cu o spatula. Timpul de coacere este 3-5 minute la 200C. Blatul trebuie sa fie elastic la atingere, se scoate din tava cu tot cu hartie, iar hartia se dezlipeste de pe el cu usurinta. Dintr-o tava ca asta decupezi cu un disc de patiserie 2 blaturi pentru tort de 20 cm. Pentru mousse de fructe de padure: Fructele se pun pe foc cu 2 linguri zahar si 1 lingura apa si le firbi la foc mic pana cand se inmoaie si zaharul se dizolva. Paseaza-le cu un blender si apoi strecoara printr-o sita deasa ca sa scapi de semintele de la unele fructe. cat amestecul este inca destul de cald pune in el gelatina inmuiata in apa rece si amesteca bine Bate spuma 2 albusuri cu 60g zahar fin sa stea batoase ca la bezea. Separat, bate smantana de frisca. Amesteci in piureul de zmeura cu gelatina, bezeaua si apoi frisca. Pentru mousse-ul de ciocolata alba: Pune gelatina la inmuiat in apa rece si apoi peste ciocolata rupta bucati. Intre timp, pune laptele pe foc si cand s-a incalzit bine toarna-l peste ciocolata. Amesteca si da la rece pana cand totul se incheaga bine. Bate amestecul cu un tel rotund pana cand capata consitenta unei creme si incorporeaza frisca batuta. Asamblare: Blatul joconde se aseaza la baza unui inel de tort de 20cm (forma de tort cu pereti detasabili) tapetata cu folie alimentara sau cu folie rodoid. Torni mousse-ul de fructe de padure, nivelezi si dai la rece cel putin 4 ore. Scoti, adaugi al doilea blat si torni mousse-ul de ciocolata alba. Nivelezi si lasi la rece peste noapte. Sfat: nu pregati mousse-ul de ciocolata alba pana cand nu se intareste cel de fructe de padure. Decoreaza tortul cu fructe proaspete.

Pentru blat: Migdalele macinate sunt amestecate cu zaharul pudra cernut, apoi se adauga ouale intregi. Mixate bine rezulta un amestec asemanator cu o crema in care adaugi untul topit si racit, apoi faina. Intre timp bati albusurile spuma cu zaharul tos si le incorporezi in amestecul anterior. Tot aluatul se coace intr-o tava joasa (din aceea pentru cookies 22x33cm), tapetata cu hartie de copt, intins bine din colt in colt cu o spatula. Timpul de coacere este 3-5 minute la 200C. Blatul trebuie sa fie elastic la atingere, se scoate din tava cu tot cu hartie, iar hartia se dezlipeste de pe el cu usurinta. Dintr-o tava ca asta decupezi cu un disc de patiserie 2 blaturi pentru tort de 20 cm. Pentru mousse de fructe de padure: Fructele se pun pe foc cu 2 linguri zahar si 1 lingura apa si le firbi la foc mic pana cand se inmoaie si zaharul se dizolva. Paseaza-le cu un blender si apoi strecoara printr-o sita deasa ca sa scapi de semintele de la unele fructe. cat amestecul este inca destul de cald pune in el gelatina inmuiata in apa rece si amesteca bine Bate spuma 2 albusuri cu 60g zahar fin sa stea batoase ca la bezea. Separat, bate smantana de frisca. Amesteci in piureul de zmeura cu gelatina, bezeaua si apoi frisca. Pentru mousse-ul de ciocolata alba: Pune gelatina la inmuiat in apa rece si apoi peste ciocolata rupta bucati. Intre timp, pune laptele pe foc si cand s-a incalzit bine toarna-l peste ciocolata. Amesteca si da la rece pana cand totul se incheaga bine. Bate amestecul cu un tel rotund pana cand capata consitenta unei creme si incorporeaza frisca batuta. Asamblare: Blatul joconde se aseaza la baza unui inel de tort de 20cm (forma de tort cu pereti detasabili) tapetata cu folie alimentara sau cu folie rodoid. Torni mousse-ul de fructe de padure, nivelezi si dai la rece cel putin 4 ore. Scoti, adaugi al doilea blat si torni mousse-ul de ciocolata alba. Nivelezi si lasi la rece peste noapte. Sfat: nu pregati mousse-ul de ciocolata alba pana cand nu se intareste cel de fructe de padure. Decoreaza tortul cu fructe proaspete.