Detalii Lasagne cu Creier si 2 Feluri de Sos
Lasati creierul la decongela, de seara pana dimineata (daca folositi creier congelat). Spalati creierul, lasati-l 60 min intr-un vas cu apa rece la care ati adaugat otetul (ca sa iasa tot sangele din el). Scurgeti si curatati creierul de pielita si firisoarele rosii. Puneti-l la fiert in apa, impreuna cu 1 lingurita sare, 1 lingura otet, boabele de piper si foile de dafin. Fierbeti 10-15 min, la foc mic spre mediu, apoi scurgeti si lasati la racit. Portionati creierul in cubulete de 3-4 cm. Separat, caliti al dente ceapa si morcovul in putin ulei incins. Adaugati rosiile, cubuletele de creier si lasati la foc mic, doar cat sa se imprieteneasca aromele, amestecand cu grija ca sa nu se sfarme creierul. La sfarsit, potriviti gustul de sare si piper. Sos Bechamel Caliti putin faina in amestecul incins de unt si ulei. Stingeti cu laptele turnat in fir subtire si lasati la foc mic, pana se ingroasa, dar ramane totusi fluid, amestecand continuu. Dati deoparte, adaugati cascavalul ras, condimentati cu sare, piper, nucsoara (dupa gust) si omogenizati bine pana ce cascavalul este topit. Dati deoparte. Sos de spanac Pregatiti din ingredientele indicate un sos bechamel ca mai sus. Inglobati pe langa cascaval ras si spanac, apoi condimentati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte. Asamblare Puneti un strat din sosul bechamel intr-un vas termorezistent uns cu unt (inclusiv peretii laterali). Pastrati 4-5 linguri din sosul bechamel. Acoperiti cu foi de lasagne, asezate unele langa altele. * Daca foile de lasagne sunt de buna calitate nu este nevoie sa fie fierte inainte. Turnati deasupra un strat format din din sosul de spanac, urmat apoi de din umplutura de creier, inca 3-4 linguri de sos alb si putin cascaval / parmezan, ras. Repetati ordinea: foi, spanac, creier, sos alb si terminati cu foi de lasagne. Adaugati in sosul bechamel ramas oul usor batut si turnati peste ultimul strat de foi lasagne, apoi presarati uniform cu cascaval / parmezan ras. Dati la cuptorul incins, pentru cca 40-50 min, la 180 grade sau pana ce foile sunt facute. Scoateti din cuptor si lasati 5-10 min sa se odihneasca si racoreasca. Serviti portionat.
Lasati creierul la decongela, de seara pana dimineata (daca folositi creier congelat). Spalati creierul, lasati-l 60 min intr-un vas cu apa rece la care ati adaugat otetul (ca sa iasa tot sangele din el). Scurgeti si curatati creierul de pielita si firisoarele rosii. Puneti-l la fiert in apa, impreuna cu 1 lingurita sare, 1 lingura otet, boabele de piper si foile de dafin. Fierbeti 10-15 min, la foc mic spre mediu, apoi scurgeti si lasati la racit. Portionati creierul in cubulete de 3-4 cm. Separat, caliti al dente ceapa si morcovul in putin ulei incins. Adaugati rosiile, cubuletele de creier si lasati la foc mic, doar cat sa se imprieteneasca aromele, amestecand cu grija ca sa nu se sfarme creierul. La sfarsit, potriviti gustul de sare si piper. Sos Bechamel Caliti putin faina in amestecul incins de unt si ulei. Stingeti cu laptele turnat in fir subtire si lasati la foc mic, pana se ingroasa, dar ramane totusi fluid, amestecand continuu. Dati deoparte, adaugati cascavalul ras, condimentati cu sare, piper, nucsoara (dupa gust) si omogenizati bine pana ce cascavalul este topit. Dati deoparte. Sos de spanac Pregatiti din ingredientele indicate un sos bechamel ca mai sus. Inglobati pe langa cascaval ras si spanac, apoi condimentati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte. Asamblare Puneti un strat din sosul bechamel intr-un vas termorezistent uns cu unt (inclusiv peretii laterali). Pastrati 4-5 linguri din sosul bechamel. Acoperiti cu foi de lasagne, asezate unele langa altele. * Daca foile de lasagne sunt de buna calitate nu este nevoie sa fie fierte inainte. Turnati deasupra un strat format din din sosul de spanac, urmat apoi de din umplutura de creier, inca 3-4 linguri de sos alb si putin cascaval / parmezan, ras. Repetati ordinea: foi, spanac, creier, sos alb si terminati cu foi de lasagne. Adaugati in sosul bechamel ramas oul usor batut si turnati peste ultimul strat de foi lasagne, apoi presarati uniform cu cascaval / parmezan ras. Dati la cuptorul incins, pentru cca 40-50 min, la 180 grade sau pana ce foile sunt facute. Scoateti din cuptor si lasati 5-10 min sa se odihneasca si racoreasca. Serviti portionat.
Etichete:
oua,
ceapa,
verdeata,
cascaval,
carne,
morcovi,
rosii,
lapte,
unt,
faina,
ulei,
porc,
masline