Sper sa va starnesc interesul cu aceasta inedita reteta de muratura/conserva iraniana. o reteta pe care o fac de cativa ani,acum i-am reusit gustul care mi se potriveste mie cel mai bine.

Ierburile le-am crescut la mine pe balcon, lipseste din lista tarhonul fiindca nu am avut proaspat.

Se coc vinetele pe aragaz sau afara.

Se curata de coaja si se lasa cateva ore la scurs.

Dupa ce s-au scurs se taie marunt ierburile spalate si uscate.

Vinetele se taie marunt sau se dau prin mixer,se amesteca cu o jumatate de cana de otet si se pun intr-o craticioara.

Se fierb vinetele cam 2-3 minute,se iau de pe foc si se amesteca impreuna cu ierburile,sarea si piperul.

Se amesteca bine si se pun in borcanEu le tin in frigider,nu fac mai mult de un kg,dar cred ca tine si pe raft deoarece au otet.

E destul de picant,asa ca se poate face si din jumatate apa si jumatate otet.