Blat de ciocolata Mixati untul impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si este pufos. Adaugati ouale, batute in prealabil ca pentru omleta (toate deodata) si mixati bine. Incorporati apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si la sfarsit, ciocolata topita pe aburi si racita. Impartiti amestecul in 2 tavi unse cu unt si tapetate cu hartie de copt (diametru 26 cm); nivelati. Dati la cuptorul incins, pentru 35-40 min, la 180 grade sau pana cand blaturile sunt coapte si trec testul cu scobitoarea. Lasati la racit pe un gratar. Pralina Prajiti alunele timp de 10-15 min, la 150 grade, in tava tapetata cu hartie de copt. Scoateti-le si inveliti-le intr-un prosop de bucatarie. Dupa cateva minute frecati-le bine intre ele, in prosop, pentru a indeparta cojile. Caramelizati zaharul la foc mic pana la culoarea chihlimbarului, apoi adaugati alunele. Amestecati bine ca alunele sa fie acoperite de zaharul topit, turnati compozitia pe o suprafata siliconata / hartie de copt si lasati sa se intareasca si raceasca. Rupeti in bucati, apoi spargeti amestecul pana obtineti cristale fine. Crema de ou cu ciocolata Mixati la viteza mare galbenusurile impreuna cu zaharul si semintele de la pastaia de vanilie pana cand isi dubleaza volumul si galbenusurile sunt aproape albe. Adaugati in fir subtire laptele incalzit pana inainte de punctul de fierbere, amestecand continuu cu un tel. Transferati vasul pe baie de aburi si bateti / mixati in continuare pana ce crema isi tripleaza volumul si se ingroasa. Dati deoparte si lasati la racit. Inglobati pe rand si in transe, intai untul spumat, apoi ciocolata topita si racita si la urma din cantitatea de pralina, mixand de fiecare data. * Daca vreti o crema crocanta cu aroma intensa de alune de padure, putetii adauga toata pralina. Asamblare Taiati fiecare blat in doua, impartiti crema in 4 si folositi de un inel pentru a asambla tortul. Asezati primul blat, apoi din crema, blat, din crema, blat, din crema si ultimul blat. * Optional, puteti adauga peste crema celui de al 2-lea blat cateva fructe, dar nu exagerati cu cantitatea pentru a nu-i schimba gustul. Dati tortul la frigider pentru cca 30 min, cu inel cu tot. Scoateti apoi inelul si puneti ultima parte din crema, insistand mai ales pe margini. Pentru decor, turnati deasupra ciocolata topita si racorita, lasand-o sa se prelinga putin si pe laterale. Decorati cu restul de pralina. * Optional, puteti sa inmuiati cateva fructe in ciocolata, sa le lasati sa se intareasca si apoi sa le aranjati deasupra sau puneti aschii de ciocolata ori ornati cum doriti. Pastrati la rece pana la servire.

Blat de ciocolata Mixati untul impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si este pufos. Adaugati ouale, batute in prealabil ca pentru omleta (toate deodata) si mixati bine. Incorporati apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si la sfarsit, ciocolata topita pe aburi si racita. Impartiti amestecul in 2 tavi unse cu unt si tapetate cu hartie de copt (diametru 26 cm); nivelati. Dati la cuptorul incins, pentru 35-40 min, la 180 grade sau pana cand blaturile sunt coapte si trec testul cu scobitoarea. Lasati la racit pe un gratar. Pralina Prajiti alunele timp de 10-15 min, la 150 grade, in tava tapetata cu hartie de copt. Scoateti-le si inveliti-le intr-un prosop de bucatarie. Dupa cateva minute frecati-le bine intre ele, in prosop, pentru a indeparta cojile. Caramelizati zaharul la foc mic pana la culoarea chihlimbarului, apoi adaugati alunele. Amestecati bine ca alunele sa fie acoperite de zaharul topit, turnati compozitia pe o suprafata siliconata / hartie de copt si lasati sa se intareasca si raceasca. Rupeti in bucati, apoi spargeti amestecul pana obtineti cristale fine. Crema de ou cu ciocolata Mixati la viteza mare galbenusurile impreuna cu zaharul si semintele de la pastaia de vanilie pana cand isi dubleaza volumul si galbenusurile sunt aproape albe. Adaugati in fir subtire laptele incalzit pana inainte de punctul de fierbere, amestecand continuu cu un tel. Transferati vasul pe baie de aburi si bateti / mixati in continuare pana ce crema isi tripleaza volumul si se ingroasa. Dati deoparte si lasati la racit. Inglobati pe rand si in transe, intai untul spumat, apoi ciocolata topita si racita si la urma din cantitatea de pralina, mixand de fiecare data. * Daca vreti o crema crocanta cu aroma intensa de alune de padure, putetii adauga toata pralina. Asamblare Taiati fiecare blat in doua, impartiti crema in 4 si folositi de un inel pentru a asambla tortul. Asezati primul blat, apoi din crema, blat, din crema, blat, din crema si ultimul blat. * Optional, puteti adauga peste crema celui de al 2-lea blat cateva fructe, dar nu exagerati cu cantitatea pentru a nu-i schimba gustul. Dati tortul la frigider pentru cca 30 min, cu inel cu tot. Scoateti apoi inelul si puneti ultima parte din crema, insistand mai ales pe margini. Pentru decor, turnati deasupra ciocolata topita si racorita, lasand-o sa se prelinga putin si pe laterale. Decorati cu restul de pralina. * Optional, puteti sa inmuiati cateva fructe in ciocolata, sa le lasati sa se intareasca si apoi sa le aranjati deasupra sau puneti aschii de ciocolata ori ornati cum doriti. Pastrati la rece pana la servire.