Orezul se spala in mai multe ape si se lasa la scurs.

Laptele se pune la fiert si cand incepe sa fiarba se adauga orezul amestecand sa nu se prinda de fundul cratitei.

Se fierbe la foc mic.

Dupa 10 minute de fierbere se adauga zaharul vanilat si praful de sare.

Se mai lasa inca 10 minute la fiert si cand e gata se da la racit.

Merele se curata,se spala si se dau pe razatoarea mare.

Se pun la calit in putin ulei sau in unt topit.

Se pune scortisoara si zahar in functie de gusturi.

Se bat separat albusurile spuma cu 4 linguri de zahar.

Cand orezul este racit se pune in el gabenusurile si se toarna peste albusurile batute spuma amestecand usor.

Se adauga coaja de lamaie si praful de budinca.

Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata usor cu faina.

Deasupra se pune cu lingura merele calite si racite atat cat sa acopere toata budinca de orez.

Se da la cuptor la foc potrivit cca 40 minute.

Se serveste stropita cu sirop,dulceata sau diferite toppinguri de fructe sau caramel.

Din aceasta compozitie ies doua tavi de budinca.