Intai multumesc celorlati (celorlalte) bucatarasi (bucatarasele -oare am zis corect?) pt primirea calduroasa :).

N-am fost demult pe aici, am fost cam ocupata ( ma tem ca asta e la mine un obicei prost, dar cu care deja m-am resemnat sa traiesc, si ma consolez cu scuzele: 3 copii, servici, etc).

Am facut ieri ardei umpluti si pt ca toata gasca mea pretinde ca sunt super buni, pun reteta aici. Asta e una din variantele mele de ardei umpluti, pt ca stiu ca e o reteta foarte veche, si ca exista zeci de variante de-a ei:)Am spalat bine ardeii si i-am pregatit pt umplut (se taie partea de sus cu cotorul).

Umplutura: am pus intr-un bol orezul, carnea tocata, ceapa taiata marunt, rosia decojita si taiata marunt, patrunjelul, mararul si cimbrul spalate bine si taiate marunt, piper, sare (sau/si delikat),boiaua si ouale si le-am amestecat foarte bine.

Incerc sa evit prajirea in ulei (cand pot!)Daca nu este grasa deloc carnea se poate adauga si o lingura de ulei. Daca ramane umplutura (asta depinde de marimea ardeilor) eu o pun intr-o punga in congelator, pt alta data.

Am umplut cu o lingura ardeii (se indeasa bine umplutura) si i-am asezat in oala mai inghesuiti sa nu se ridice si cu gura in sus. Am taiat bucati sorici de porc afumati (ca aveam, daca nu, se poate cumpara sunculita taraneasca sau bacon, sau chiar bucati de slanina) si i-am pus printre ardei.

Am amestecat sucul de rosii cu apa (sa fie suficient sa acopere de vreo 4 degete ardeii) si l-am condimentat cu delikat/sare, piper, zahar (daca e acru sucul), ketchup. Apoi am turnat peste ardei, cu grija, pe margini, sa nu deranjeze ardeii.

Am pus pe foc pe aragaz pana cand a inceput sa dea in clocot apoi am mutat oala in cuptor si am lasat-o acolo la foc mediu 1 ora.