Detalii Salată Bulgarească
Ingrediente:
1 salata verde (de preferat cea cu frunza creata) ,
3 cepe verzi,
1 castravete Fabio,
4 rosii potrivite (eu am folosit Roma) ,
200 g telemea Delaco,
200 g sunca presata,
4 oua fierte tari,
100 g masline negre,
ulei de strugure,
sare,
otet,
verdeata,
boabe de porumb,
ardei rosu,
piper,
zeama de lamaie (optional)
O salata plina de arome si prospetime ... Ingrediente: - 1 salata verde (de preferat cea cu frunza creata); - 3 cepe verzi; - 1 castravete Fabio; - 4 rosii potrivite (eu am folosit Roma); - 200 g telemea Delaco; - 200 g sunca presata; - 4 oua fierte tari; - 100 g masline negre; - ulei de strugure; - sare; - otet; - verdeata, boabe de porumb, ardei rosu, piper, zeama de lamaie (optional). Mod de preparare Spalam salata in mai multe ape pentru a indeparta nisipul dupa care o punem la scurs pe servete absorbante. Spalam legumele si le curatam. Incepem sa le taiem. Fierbem ouale tari (10 minute din momentul punerii pe flacara). Intr-un vas punem ceapa taiata rondele, salata verde scursa bine si rupta cu mana, castravetele si rosiile taiate cuburi. taiem telemeaua si sunca in felii si cubulete. Le adaugam peste salata. Curatam ouale si le taiem dupa plac. Adaugam si maslinele. Condimentam cu sare, piper, otet, ulei, zeama de lamaie etc. Amestecam si servim. Este foarte buna de consumat in perioadele calduroase. Cantitatile de legume pot varia in functie de gustul personal. Puteti adauga ardei gras taiat cubulete si boabe de porumb, puteti renunta la oua si castravete, puteti face ce combinatie doriti. Importante sunt telemeaua, sunca presata si salata verde. Uleiul poate fi de care doriti: de masline, de floarea-soarelui, de rapita etc. Pofta buna!O salata plina de arome si prospetime ... Ingrediente: - 1 salata verde (de preferat cea cu frunza creata); - 3 cepe verzi; - 1 castravete Fabio; - 4 rosii potrivite (eu am folosit Roma); - 200 g telemea Delaco; - 200 g sunca presata; - 4 oua fierte tari; - 100 g masline negre; - ulei de strugure; - sare; - otet; - verdeata, boabe de porumb, ardei rosu, piper, zeama de lamaie (optional). Mod de preparare Spalam salata in mai multe ape pentru a indeparta nisipul dupa care o punem la scurs pe servete absorbante. Spalam legumele si le curatam. Incepem sa le taiem. Fierbem ouale tari (10 minute din momentul punerii pe flacara). Intr-un vas punem ceapa taiata rondele, salata verde scursa bine si rupta cu mana, castravetele si rosiile taiate cuburi. taiem telemeaua si sunca in felii si cubulete. Le adaugam peste salata. Curatam ouale si le taiem dupa plac. Adaugam si maslinele. Condimentam cu sare, piper, otet, ulei, zeama de lamaie etc. Amestecam si servim. Este foarte buna de consumat in perioadele calduroase. Cantitatile de legume pot varia in functie de gustul personal. Puteti adauga ardei gras taiat cubulete si boabe de porumb, puteti renunta la oua si castravete, puteti face ce combinatie doriti. Importante sunt telemeaua, sunca presata si salata verde. Uleiul poate fi de care doriti: de masline, de floarea-soarelui, de rapita etc. Pofta buna!
Etichete:
oua,
ceapa,
verdeata,
rosii,
ardei,
ulei,
branza,
telemea,
masline,
lamaie,
castraveti