Sufar cand primesc in fiecare dimineata newsletterul de la retete si nu am timpul necesar sa va impartasesc din experienta si retetele testate de mine. Astazi am zis ca imi fur 15 minute si postez ce am gatit ieri, cu scuzele de rigoare ca poza este facuta cu telefonul. Cine gateste reteta va vedea ce delicioasa este.

Se pune cu o seara inainte ficatul taiat bucati mari in lapte la frigider, pana a doua zi, pentru fragezire.

Se taie ceapa julienne, usturoiul feliute subtiri si se pun in tigaie la calit, cu uleiul de masline.

Cand este rumenie ceapa, se adauga sare si pier dupa gust, se adauga si ficatul scos din lapte, spalat si taiat felii subtiri. Se caleste pana cand dispare luciul de pe ficat si devine mat.

In acest moment se pune toata punga de legume, asa cum este congelata, pentru ca topindu-se gheata, genereaza sosul pentru ficat. Se pune vinul si se fierbe pana ficatul este patruns. Se asezoneaza cu busuioc si menta. Se stinge focul si se pune capacul, lasandu-se cca 10 minute pentru ca toate miresmele care ne gadila placut narile sa intre prin toate fibrele mancarii.

Se poate servi cu garnitura de orez, sau piure de cartofi, sau chiar si o mamaliguta pripita. Se potriveste un pahar de Busuioaca de Bohotin.

Pofta buna !se gateste foarte bine in wok nu se pune ulei foarte mult ca sa nu se ridice deasupra mancarii la final se poate inlocui ficatul de porc cu cel de pui, dar nu se mai tine in lapte dupa ce terminati de gatit, tineti copiii departe de voi. Cand vei manca, o sa-ti vina sa-ti bati copiii de bunatatea ce a iesit :)))