Este o dulceata care tinde sa se apropie ca si gust, de dulceata de nuci verzi. Este foarte gustoasa si aromata, de culoare nu mai zicimi place la nebunie !Punem intr-o oala (de 4-5L) apa pe jumatate, la fiert.

Intre timp spalam si taiem gogonele in 2-4 functie de cat sant de mari si le indepartam semintele. Punem gogonelele intr-o strecuratoare de inox/metal.

Cand apa clocoteste, punem gogonelele cu strecuratoarea, la oparit pentru 10 . Scoatem gogonelele tot cu strecuratoare si le trecem pe sub jet de apa rece, apoi le lasam la scurs.

Punem apa, vanilia si zaharul, intr-o oala la fiert, pentru a se forma siropul. Intre timp curatam pielita de pe gogonele si cand siropul este legat, adaugam gogonelele si zeama de lamaie. Lasam la fiert pana se leaga dulceata, eu le-am fiert 70 si din cand in cand, am indepartat spuma. Inainte cu 5 de a fi gata, i-am adaugat colorantul.

Cat timp fierbe dulceata, ne pregatim 5 borcanele 375g (spalam/uscam). Cand dulceata s-a legat suficient de bine, o punem fierbinte in borcanele, le punem capacele si le asezam in paturi pana a doua zi cand le etichetam si le depozitam in camara.

Pofta buna !