Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. cand sunt bine inchegate, adaugam treptat continutul celor 2 plicuri de frisca. Se mixeaza foarte bine, pana obtinem o frisca consistenta. Separat, amestecam crema de branza mascarpone cu zaharul, galbenusurile, zaharul vanilat si esenta de rom, pana cand zaharul se topeste si crema este omogena. Crema se amesteca cu frisca mai sus obtinuta si se lasa deoparte. Cafeaua racita si neindulcita (o puteti face la filtru, ibric sau espressor) se pune intr-un vas mai larg in care sa incapa piscoturile. Intr-un vas dreptunghiular (eu am folosit un vas de yena) am inceput sa montez tiramisu. Luam cate un piscot, il inmuiem putin in cafea (doar cateva secunde, pentru a nu se rupe), dupa care il asezam in tava. Vom proceda la fel, pana cand acoperim fundul vasului. Peste primul strat de piscoturi se toarna aproximativ 1/3 din crema pe care o avem la dispozitie. Vom repeta aceasta operatiune: un strat de piscoturi, un strat de crema pana cand terminam ingredientele (numarul de staturi depinde foarte multe de vasul/tava pe care o folositi). Ultimul strat pe care l-am asezat a fost cel de crema, deasupra caruia am ras ciocolata amaruie din abundenta. Tiramisu se da la frigider pentru 4-5 ore pana cand crema se intareste, iar aroma cafelei se imbina perfect cu restul ingredientelor. Pofta buna! :)Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. cand sunt bine inchegate, adaugam treptat continutul celor 2 plicuri de frisca. Se mixeaza foarte bine, pana obtinem o frisca consistenta. Separat, amestecam crema de branza mascarpone cu zaharul, galbenusurile, zaharul vanilat si esenta de rom, pana cand zaharul se topeste si crema este omogena. Crema se amesteca cu frisca mai sus obtinuta si se lasa deoparte. Cafeaua racita si neindulcita (o puteti face la filtru, ibric sau espressor) se pune intr-un vas mai larg in care sa incapa piscoturile. Intr-un vas dreptunghiular (eu am folosit un vas de yena) am inceput sa montez tiramisu. Luam cate un piscot, il inmuiem putin in cafea (doar cateva secunde, pentru a nu se rupe), dupa care il asezam in tava. Vom proceda la fel, pana cand acoperim fundul vasului. Peste primul strat de piscoturi se toarna aproximativ 1/3 din crema pe care o avem la dispozitie. Vom repeta aceasta operatiune: un strat de piscoturi, un strat de crema pana cand terminam ingredientele (numarul de staturi depinde foarte multe de vasul/tava pe care o folositi). Ultimul strat pe care l-am asezat a fost cel de crema, deasupra caruia am ras ciocolata amaruie din abundenta. Tiramisu se da la frigider pentru 4-5 ore pana cand crema se intareste, iar aroma cafelei se imbina perfect cu restul ingredientelor. Pofta buna! :)