Detalii Inghetata Malaga ( in Doua Variante )
Varianta 1 (reteta doar cu galbenusuri): - lasati stafidele in rom in timp ce pregatiti compozitia pentru inghetata - daca hotariti sa folositi masina de inghetata puneti vasul in congelator asa cum scrie in cartea tehnica cu cel putin 8 ore inainte, eu l-am lasat 24 ore, vara 8 ore nu sunt suficiente. - amestecati galbenusurile cu zaharul pina cind obtineti o crema umflata, eu am folosit totul crud dar daca vreti puteti sa faceti aceasta operatiune la bain marie eventual folosind un termometru de bucatarie verificind pina cind crema ajunge la cca 80 c - adaugati frisca lichida (nu trebuie sa o bateti) si laptele, stafidele si romul - varsati compozitia in masina de inghetata si urmariti indicatiile din carte - varsati inghetata chiar daca nu e foarte solida (daca compozitia nu a fost suficient de rece sau in casa e prea cald nu reuseste sa se inchege bine) intr-un vas pe care il puneti citeva ore sau mai putin in congelator pina cind obtineti o inghetata la consistenta dorita Varianta 2 (cu galbenusuri si albusuri) - puneti vasul masinii in congelator cu 8-24 ore inainte - puneti stafidele la inmuiat in rom - amestecati cu mixerul galbenusurile cu zaharul (daca vreti puteti sa o faceti la bain marie) - adaugati frisca, laptele, vanilia si albusele - amestecati si adaugati romul si stafidele - versati totul in masina si lasati-o sa lucreze 30 minute - varsati compozitia obtinuta intr-un vas si mai lasati un timp in congelatorVarianta 1 (reteta doar cu galbenusuri): - lasati stafidele in rom in timp ce pregatiti compozitia pentru inghetata - daca hotariti sa folositi masina de inghetata puneti vasul in congelator asa cum scrie in cartea tehnica cu cel putin 8 ore inainte, eu l-am lasat 24 ore, vara 8 ore nu sunt suficiente. - amestecati galbenusurile cu zaharul pina cind obtineti o crema umflata, eu am folosit totul crud dar daca vreti puteti sa faceti aceasta operatiune la bain marie eventual folosind un termometru de bucatarie verificind pina cind crema ajunge la cca 80 c - adaugati frisca lichida (nu trebuie sa o bateti) si laptele, stafidele si romul - varsati compozitia in masina de inghetata si urmariti indicatiile din carte - varsati inghetata chiar daca nu e foarte solida (daca compozitia nu a fost suficient de rece sau in casa e prea cald nu reuseste sa se inchege bine) intr-un vas pe care il puneti citeva ore sau mai putin in congelator pina cind obtineti o inghetata la consistenta dorita Varianta 2 (cu galbenusuri si albusuri) - puneti vasul masinii in congelator cu 8-24 ore inainte - puneti stafidele la inmuiat in rom - amestecati cu mixerul galbenusurile cu zaharul (daca vreti puteti sa o faceti la bain marie) - adaugati frisca, laptele, vanilia si albusele - amestecati si adaugati romul si stafidele - versati totul in masina si lasati-o sa lucreze 30 minute - varsati compozitia obtinuta intr-un vas si mai lasati un timp in congelator