Nu am trecut cantitati deoarece se pregateste in functie de cate persoane vor servii masa.

Se pun cartofii la fiert in apa cu sare.

Cand sunt fierti se prepara din ei un piure cu unt,lapte si smantana.

Piureul nu trebuie sa fie subtire ci mai gros.

Se unge un vas de yena cu unt.

Se pune piureul in vas iar cu o lingura se fac cuiburi in piure iar in fiecare cuib se sparge un ou.

Se pune putina sare pe fiecare ou si se rade cascaval din belsug peste piure si oua.

Se da la cuptor pana se rumeneste bine.

Intre timp ne ocupam de sos.100 g de smantana se amesteca cu 2 galbenusuri pana se omogenizeaza.

Intr-un vas se prepara un sos bechamel.

Se topeste 50 g unt,se adauga o lingura cu varf de faina si amestecam cca un minut.

Adaugam laptele incet,incet amestecand continu cu un tel.

Adaugam lapte pana se subtiaza sosul destul de mult.

Adaugam smantana amestecata cu galbenusurile si lasam sa fiarba.

Adaugam o lingurita mica cu pasta de ardei si lasam la fiert amestecand continu.

Se ia vasul de pe foc si se adauga parmezan ras,sare,piper.

Sosul poate fi folosit la preparate (care urmeaza a fi gratinate)din legume,paste fainoase,oua.

Se scoate din cuptor piureul cu ouale.

Se portioneaza in farfurii iar deasupra se pune sos.

Pofta buna!