Mod de preparare: Curatam merele de coaja si seminte si le dam pe razatoarea mare.

Le amestecam cu zaharul,zaharul vanilat si scortisoara si le punem intr-o tava ( 23x32 )tapetata cu hartie de copt.

Le intindem si le tasam bine cu lingura. Blat: separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile adaugand treptat zaharul,pana devin ca o smanana,apoi adaugam cate o lingura de lapte rece.

Lasam mixerul la o parte, luam un tel si incepem sa incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt.

Adaugam si coaja de lamaie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le adaugam treptat in compozitia de galbenusuri.

Aluatul astfel obtinut il rasturnam peste compozitia de mere si nivelam bine. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru 45-50 de minute, pana blatul se rumeneste usor.

Facem testul cu scobitoarea. Cand este gata, scoatem tava din cuptor, il lasam 15-20 de minute la racit dupa care il rasturnam pe un platou. Scoatem usor hartia de copt. Budinca : amestecam praful de budinca cu zaharul si cu 150 ml lapte rece.

Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc mic . Cand fierbe, dam craticioara deoparte si adaugam amestecul de budinca.

Punem din nou la fiert,la foc mic 1-2 minute, ametecand usor cu un tel, pana la legarea compozitiei.

Dam deoparte si lasam sa se raceasca cu o folie deasupra . Cand s-a racit,cu ajutorul mixerului, incorporam frisca batuta.

Incalzim gelatina (atentie sa nu fiarba!) pe care am hidratat-o in 3 linguri de apa rece. Luam 2-3 linguri din crema si amestecam cu gelatina sa se omogenizeze,dupa care o adaugam in toata crema . Lasam crema putin la frigider pana incepe sa aiba consistenta,apoi o rasturnam peste mere si nivelam usor. Dam prajitura 2-3 ore la frigider dupa care o taiem in bucati si o decoram cu budinca de ciocolata si scortisoara. Pofta buna!Mod de preparare: Curatam merele de coaja si seminte si le dam pe razatoarea mare.

Le amestecam cu zaharul,zaharul vanilat si scortisoara si le punem intr-o tava ( 23x32 )tapetata cu hartie de copt.

Le intindem si le tasam bine cu lingura. Blat: separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile adaugand treptat zaharul,pana devin ca o smanana,apoi adaugam cate o lingura de lapte rece.

Lasam mixerul la o parte, luam un tel si incepem sa incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt.

Adaugam si coaja de lamaie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le adaugam treptat in compozitia de galbenusuri.

Aluatul astfel obtinut il rasturnam peste compozitia de mere si nivelam bine. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru 45-50 de minute, pana blatul se rumeneste usor.

Facem testul cu scobitoarea. Cand este gata, scoatem tava din cuptor, il lasam 15-20 de minute la racit dupa care il rasturnam pe un platou. Scoatem usor hartia de copt. Budinca : amestecam praful de budinca cu zaharul si cu 150 ml lapte rece.

Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc mic . Cand fierbe, dam craticioara deoparte si adaugam amestecul de budinca.

Punem din nou la fiert,la foc mic 1-2 minute, ametecand usor cu un tel, pana la legarea compozitiei.

Dam deoparte si lasam sa se raceasca cu o folie deasupra . Cand s-a racit,cu ajutorul mixerului, incorporam frisca batuta.

Incalzim gelatina (atentie sa nu fiarba!) pe care am hidratat-o in 3 linguri de apa rece. Luam 2-3 linguri din crema si amestecam cu gelatina sa se omogenizeze,dupa care o adaugam in toata crema . Lasam crema putin la frigider pana incepe sa aiba consistenta,apoi o rasturnam peste mere si nivelam usor. Dam prajitura 2-3 ore la frigider dupa care o taiem in bucati si o decoram cu budinca de ciocolata si scortisoara. Pofta buna!